Πόλεμος-Ουκρανία: Πανωλεθρία της 6ης ρωσικής φάλαγγας – «Λάσπη και τουρκικά Bayraktar» (vid)

«Χάσαμε το 6o τάγμα», ακούγεται να λέει Ρώσος αξιωματικός στο βίντεο που έδωσαν αμερικανικές πηγές από την προέλαση προς το Κίεβο και ο Πτέραρχος εν αποστρατεία και αμυντικός αναλυτής, Κωνσταντίνος Ιατρίδης επισημαίνει:

«Τα ουκρανικά αντιαρματικά έσπασαν κομμάτι της 6ης φάλαγγας. Τα τεθωρακισμένα κόλλησαν στην λάσπη, γιατί επίτηδες οι Ουκρανοί πλημμύρισαν περιοχή βόρεια του Κιέβου. Οι Ρώσοι ξέμειναν από τρόφιμα και καύσιμα, οι Αμερικανοί έδειξαν εικόνες να λεηλατούν καταστήματα».

«’Εκαναν λάθη»

«’Εβαλαν σε κεντρικό άξονα κονβόι, επόμενο ήταν να χτυπηθεί και με τουρκικά drone Bayraktar και με αντιαρματικά», είπε ο κ. Ιατρίδης προσθέτοντας:

Το πρώτο λάθος ήταν ότι διασπάστηκαν οι δυνάμεις από τη Λευκορωσία. Στο κομβικής σημασίας και κέντρο αμυντικής βιομηχανίας Χάρκοβο εστάλησαν 50.000 ρωσικές ενισχύσεις κι ακόμα, αν και ισοπεδωμένη και με εκατοντάδες νεκρούς, η πόλη δεν έχει καταληφθεί. Οι Ουκρανοί δίνουν μάχη σώμα με σώμα, γιατί το Χάρκοβο είναι σύμβολο».

Για τη Μαριούπολη, ο αναλυτής επισημαίνει ότι παρά την τραγική κατάσταση χωρίς τροφή, νερό και ρεύμα, οι Ρώσοι επιμένουν γιατί αν ελέγξουν αυτό το λιμάνι, πάνε στην Αζοφική Θάλασσα, την Οδησσό και τη Μαύρη θάλασσα, αποκλείοντας από το νότο όλη την Ουκρανία.

«Εχουν καταλάβει μόνο πέντε πόλεις»

Οι χερσαίες επιχειρήσεις είναι μακροχρόνιες και η Ρωσία αναγκάζεται και φέρνει στρατό από άλλες περιοχές καθώς οι Ουκρανοί πέτυχαν να καθυστερήσουν την προέλαση και να προκαλέσουν προβλήματα με τακτική ανταρτοπολέμου , χωρισμένοι σε ομάδες και με πληροφορίες από τη Δύση. Ο ρωσικός στρατός περιμένει δυνάμεις από ανατολάς και νότο για να περικυκλώσει το Κίεβο, που δεν είναι εύκολο να εκπορθήσει, εκτιμά ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης.

Το no fly zone που ζητάει ο Β. Ζελένσκι

Ερωτηματικό γιατί η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί τα 1400 αεροσκάφη της , ενώ της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί γιατί χτυπήθηκαν αεροδρόμια, είπε ο κ. Ιατρίδης και τόνισε ότι «αν αποκλειστεί ο εναέριος χώρος κάθε αεροσκάφος πρέπει να το χτυπάνε. Πολλοί λογικά οι Νατοϊκοί απέφυγαν εμπλοκή που οδηγεί σε τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»