Πόλεμος-Ουκρανία: Το εξώφυλλο του περιοδικού TIME με την 5χρονη Βαλέρια

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 22η μέρα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες από τα 7,5 εκατομμύρια παιδιά της Ουκρανίας να έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες άλλα να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα αναζητώντας ασφάλεια.

Ένα από αυτά τα παιδιά είναι και η πέντε ετών Βαλέρια από το Κρύβι Ριχ, την πατρίδα του Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην κεντρική Ουκρανία.

Και το κορίτσι αυτό, το χαμόγελο του οποίου σκορπά ελπίδα, κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού TIME. Κάτοικοι του Λιβ με ένα γιγάντιο πανό της Βαλέρια το οποίο άνοιξαν έξω από την κεντρική όπερα θέλησαν να δώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και συνέχειας.

«Αν συναντήσετε τη Βαλέρια, μπορεί να νομίζετε ότι είναι ντροπαλή», είπε η μητέρα της Ταϊσίγια στο TIME, «αλλά μην ξεγελιέστε. στο σπίτι, τραβάει την προσοχή».

Όπως αναφέρει το περιοδικό «λατρεύει τα ίδια πράγματα με πολλά κοριτσάκια—το λούτρινο κουνελάκι της. Η κούκλα της Έλσα από το Cold Heart (την οποία οι αγγλόφωνοι γνωρίζουν ως Frozen) και το ροζ σακίδιο της, το οποίο έπρεπε να αφήσει πίσω καθώς έφευγε από τη χώρα της. Η Βαλέρια έχει επίσης μεγάλα όνειρα: συγκεκριμένα, να ξεκινήσει το πρώτο της έτος στο σχολείο την 1η Σεπτεμβρίου. Τώρα, είναι δύσκολο να πούμε πότε και πού θα μπορέσει η Βαλέρια να το κάνει. Στις 9 Μαρτίου, μητέρα και κόρη κατέφυγαν στην Πολωνία».

Στο παρακάτω tweet, παρουσιάζεται και η άλλη… όψη του πολέμου, με την αγωνία να είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο μιας μάνας, με έναν στρατιώτη δίπλα της να μεταφέρει το παιδί της…