Πόλεμος – Ουκρανία: Το ρούβλι γίνεται επίσημο νόμισμα της κατακτημένης Χερσώνας

Η διοίκηση της Χερσώνας ανακοίνωσε ότι θα κάνει επίσημο νόμισμα το ρούβλι, παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη, με την ίδια την περιοχή να βρίσκεται στα χέρια του ρωσικού στρατού.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ταυτόχρονα θα κυκλοφορεί και η ουκρανική χρίβνια, ενώ η πολιτο-στρατιωτική διοίκηση της επαρχίας σημείωσε ότι «η περιοχή γίνεται ζώνη διπλού νομίσματος: Το ρούβλι θα κυκλοφορεί παράλληλα με τη χρίβνια. Οι εταιρείες και οι επιχειρηματίες μπορούν να αναγράφουν τις τιμές και στα δύο νομίσματα».

Μάλιστα, σε ανάρτηση που έκανε η τοπική διοίκηση στο Telegram, διευκρίνισε ότι η ισοτιμία ορίζεται στα 2 ρούβλια έναντι 1 (μιας) χρίβνια. «Πολύ σύντομα» θα λειτουργήσει στην πόλη Χερσώνα το πρώτο υποκατάστημα ρωσικής τράπεζας και «όλοι οι επιχειρηματίες που το επιθυμούν» θα μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται, ότι η πόλη της Χερσώνας, που είναι πολύ κοντά στη Κριμαία που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, ήταν η πρώτη σημαντική πόλη την οποία κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις στις 3 Μαρτίου, λίγες ημέρες μετά την εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.