AP PHOTO

Πόλεμος-Ουκρανία: Τραυματίστηκαν δύο δημοσιογράφοι του Reuters που κατευθύνονταν στο Σεβεροντονέτσκ

Δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια πορείας προς το Σεβεροντονέτσκ που πολιορκείται από τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία, με την μισή πόλη να έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που μετέδωσε την είδηση, οι δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters τραυματίστηκαν ελαφρά στην ανατολική Ουκρανία ενώ ο οδηγός τους, τον οποίο τους είχαν παραχωρήσει οι φιλορώσοι αυτονομιστές, σκοτώθηκε.

«Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, δύο δημοσιογράφοι του Reuters τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν στοχοθετήθηκαν ενώ κατευθύνονταν προς το Σεβεροντονέτσκ» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του πρακτορείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πηγή αυτήν, οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν «σε ένα όχημα που τους παραχώρησαν οι αυτονομιστές, το οποίο οδηγούσε ένας οδηγός που τους παρείχαν οι αυτονομιστές».

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, τουλάχιστον εννέα δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στο εμπόλεμο πεδίο κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, σύμφωνα με απολογισμό των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF). Σημειώνεται, ότι ο πιο πρόσφατος θάνατος δημοσιογράφου στα ουκρανικά πεδία μαχών, ήταν η απώλεια του 32χρονου Γάλλου Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ.

-Ad-