Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουκρανοί πολιτοφύλακες σημάδεψαν με όπλο εικονολήπτη του OPEN

Τη φρίκη του πολέμου ζουν οι δημοσιογράφοι και οι εικονολήπτες των ελληνικών μέσων ενημέρωσης που βρίσκονται για ακόμη μια μέρα στην περιοχή καλύπτοντας την εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας.

Στιγμές απόλυτου τρόμου έζησε και το συνεργείο του Open στο Κίεβο όταν ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης και ο εικονολήπτης Δημήτρης Αλεξάκης δέχτηκαν έλεγχο από πολιτοφύλακες και αστυνομικούς της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, όπως περιέγραψε ο δημοσιογράφος: «Μας πλησίασαν πολιτοφύλακες και αστυνομικοί. Κάποια στιγμή ο ένας από τους πολιτοφύλακες, που ήταν πολύ εκνευρισμένος σήκωσε το όπλο του και σημάδεψε τον Δημήτρη», αναφερόμενος στον εικονολήπτη του OPEN.

Όπως είπε: «Τα πράγματα ήταν “λίγο δύσκολα” αλλά το ξεπεράσαμε. Ο Δημήτρης κράτησε την ψυχραιμία του. Προσπάθησα να δείξω την δημοσιογραφική ταυτότητά μου, ο Νίκος ο μεταφραστής μας άρχισε να τους φωνάζει και να τους εξηγεί…».

Μάλιστα, ο εικονολήπτης Δημήτρης Αλεξάκης περιέγραψε ότι για να καθησυχάσει τον πολιτοφύλακα που τον σημάδευε, αναγκάστηκε να ξαπλώσει στο έδαφος.