Kαθολική απαγόρευση το Πάσχα: Η οριστική απόφαση της κυβέρνησης και η εξήγηση

Ο κύβος, όπως φάνηκε από την τελευταία ενημέρωση των κ. Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά, ερίφθη! Δεν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, και συγκεκριμένα δεν θα επιβληθεί το ύστατο μέτρο της καθολικής απαγόρευσης στην κυκλοφορία των Ι.Χ αυτοκινήτων το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του Newsique, η κυβέρνηση οδηγήθηκε στην απόφαση να παραμείνουν ως έχουν τα μέτρα, για δύο λόγους : Γιατί οι ειδικοί επιστήμονες είναι ικανοποιημένοι από τη σημαντική μείωση διασποράς του ιού στην κοινότητα, όπως άλλωστε, καταδεικνύεται από τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, αλλά κυρίως διότι από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της προκύπτει ότι πάνω από το 90% των πολιτών έχουν πειθαρχήσει απολύτως στα υφιστάμενα μέτρα.
“Δεν είχαμε κανένα λόγο να φορτίσουμε ακόμα περισσότερο το ήδη επιβαρυμένο δημόσιο αίσθημα, από τη στιγμή που ο κόσμος έχει κατανοήσει την κρισιμότητα των στιγμών” σημειώνουν στο newsique οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι έλεγχοι θα είναι εξαιρετικά αυστηροί και οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ θα είναι στους δρόμους καθ όλη τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, προηγήθηκαν αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να προσμετρηθούν τα υπέρ και τα κατά από τυχόν υλοποίηση της ύστατης, όπως είχαν χαρακτηρίσει και κυβερνητικά στελέχη τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, απόφασης για καθολικη απαγόρευση κυκλοφορίας των Ι.Χ.

Πάντως, όπως αναγνωρίζουν τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, στην πράξη θα φανεί η ορθότητα της συγκεκριμένης απόφασης και το εάν και κατά πόσον οι πολίτες πήραν το μήνυμα ότι “Μένουμε Σπίτι το Πάσχα” για να μη διασπείρουμε τον ιό στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Κάτι, που θα πάει πίσω τον σχεδιασμό για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, η οποία προγραμματίζεται – πάντα υπό αυστηρές προϋποθέσεις – για τα τέλη του Απριλίου.