Politico: Άσχημες προβλέψεις για την Ελλάδα – Πόσοι θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο

Δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας από το Politico.

Το αρχικό σχέδιο της Κομισιόν ήταν να εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων πολιτών των κρατών μελών της ΕΕ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, κάτι που απέχει δραματικά από την πραγματικότητα μετά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων.

Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά με την AstraZeneca, οι προβλέψεις ειδικά για τη χώρα μας, σύμφωνα με το Politico, είναι ότι αν συνεχιστεί ο εμβολιασμός με τους σημερινούς ρυθμούς ως το Σεπτέμβριο του 2021 θα έχει εμβολιαστεί μόλις το 23% του πληθυσμού, ενώ το ποσοστό 70% των εμβολιασμένων αναμένεται να επιτευχθεί τον Μάρτιο του 2023 .

Σημειώνεται ότι η AstraZeneca συμφώνησε να δώσει επιπλέον εννέα εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά του κορονοϊού στην ΕΕ έως τον Μάρτιο, έπειτα από ανοιχτή σύγκρουση των δύο πλευρών.

Η πρόεδρος της Κομισιόν έκανε λόγο για «ένα βήμα μπροστά», ωστόσο, όπως επισημαίνει το BBC, οι 40 εκατομμύρια δόσεις που αναμένονται τώρα από την AstraZeneca είναι και πάλι σχεδόν οι μισές από την ποσότητα που υπήρχε η προσδοκία να παραληφθούν, ενώ τα εφοδιαστικά προβλήματα συνεχίζονται.