Πολιτική αντιπαράθεση για τις φωτιές: «Ενημέρωση χωρίς δημοσιογραφικό έλεγχο» – «Σταματήστε επιτέλους τα fake news»

Σε έντονο ύφος συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας που καταστρέφει τεράστιες εκτάσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά και για την επόμενη ημέρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να αποφύγει τη λογοδοσία και τον δημοσιογραφικό έλεγχο, καθώς η επίσημη ενημέρωση γίνεται από τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Aριστοτελία Πελώνη, πραγματοποίησε την τελευταία δημόσια παρέμβασή της στις 20 Ιουλίου, τη στιγμή που για τρίτη εβδομάδα δεν πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πελώνη: Παρακαλώ να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων- Τώρα είναι η ώρα της μάχης

Με ανάρτησή της στο Twitter, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη χαρακτηρίζει fake news τη διακίνηση σχολίων αναφορικά με τον τρόπο που γίνεται η ενημέρωση για τις πυρκαγιές και επισημαίνει: «Σταματήστε επιτέλους τα fake news! Όλοι είμαστε εδώ και οτιδήποτε άλλο το διαψεύδω κατηγορηματικά. Αυτές τις κρίσιμες ώρες, είναι επιλογή της κυβέρνησης η ενημέρωση να είναι επιχειρησιακή και να γίνεται από τον κ. Χαρδαλιά δύο φορές την ημέρα».

Σε άλλη ανάρτησή της η κ. Πελώνη, συμπληρώνει: «Παρακαλώ να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων για Κούβες και άλλες αθλιότητες. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους».

https://twitter.com/PeloniAris/status/1424397914009260032?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1424397914009260032%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.avgi.gr%2Fpolitiki%2F393440_ki-omos-kybernitiki-ekprosopos-yparhei-alla-ehei-dosei-ti-thesi-tis-ston-hardalia

Ν. Ηλιόπουλος: «Η χώρα καίγεται και οι υπουργοί κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντέδρασε με ανάρτησή του και ανέφερε: «Χαιρετίζω την επανεμφάνιση της κυβερνητικής εκπροσώπου, που μας ενημέρωσε ότι δεν θα μας ενημερώσει για τίποτα. Σε μια στιγμή κρίσης αντί για ενημέρωση η κυρία Πελώνη κρύβεται. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό!».

Και σημείωσε πως «η χώρα καίγεται και οι υπουργοί κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους, μήπως και γλυτώσουν τις ευθύνες τους, απορρίπτοντας ακόμα και το ενδεχόμενο ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους».

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ποσότητα 1,4 τόνων κάνναβης κατέσχεσε η αστυνομία στην Τρίπολη – Στα 10 εκατ. ευρώ τα κέρδη που θα αποκόμιζαν οι διακινητές
19 Οκτωβρίου, 2024
Πέθανε η ηθοποιός Αλέκα Τουμαζάτου
19 Οκτωβρίου, 2024
Συνελήφθη στο Μεταξουργείο 39χρονος για ανθρωποκτονία στην Τουρκία – Εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα
19 Οκτωβρίου, 2024
Σύλληψη 66χρονου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο για εμπορία ανθρώπων – Ήταν καταζητούμενος στη Μολδαβία
19 Οκτωβρίου, 2024
Επίδομα θέρμανσης: Αλλαγές σε πετρέλαιο και ρεύμα
19 Οκτωβρίου, 2024
Φως στο Τούνελ: Συγκλονίζει η γιαγιά του αδικοχαμένου βρέφους στην Αμαλιάδα – «Να τιμωρηθούν οι ένοχοι»
19 Οκτωβρίου, 2024
Δουκίσσης Πλακεντίας: Έστειλαν τον προαστιακό σε γραμμή του μετρό – Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο
19 Οκτωβρίου, 2024
Καιρός: «Φθινόπωρο… κατά το ήμισυ» – Έρχεται τσουχτερό κρύο, επιμένουν οι άνεμοι
19 Οκτωβρίου, 2024
«Η φίλη το ”πέταξε” νεκρό στο κρεβάτι» – Τι λέει ο γιατρός που προσπάθησε να σώσει το μωρό στην Αμαλιάδα
19 Οκτωβρίου, 2024
Από σφαίρα στο κεφάλι σκοτώθηκε ο αρχηγός της Χαμάς σύμφωνα με τους New York Times
19 Οκτωβρίου, 2024