Νέες απειλές Ακάρ κατά Κύπρου: Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί

Νέες απειλές κατά της Κύπρου εξαπέλυσε ο τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της ίδρυσης του ψευδοκράτους.

Ο Ακάρ ανέφερε πως «η Τουρκία υποστηρίζει πως στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο, η αρμοδιότητα των θαλάσσιων περιοχών, η ισότητα των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και η ισότιμη διανομή του φυσικού πλούτου θα πρέπει να καθοριστούν με τη συμφωνία όλων των παράκτιων κρατών. Από την αρχή υποστηρίζουμε αυτό».

Απείλησε μάλιστα πως «H Κύπρος για την Τουρκία είναι ένα πραγματικά σημαντικό ζήτημα. Αυτή είναι η άποψή μας. Μέχρι τωρα είμασταν δίπλα με τους Κύπριους αδελφούς μας και τοςυ δίκαιους αγώνες τους και θα συνεχίσουμε να είμαστε έτσι. Κανείς δεν έχει εμφιβολίες επ’ αυτού. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των αδερφών μας, όπως δεν παραμείναμε σιωπηλοί και στο παρελθόν. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από τον καθένα»».

Οι απειλές Ακάρ έρχονται λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση από την Αγκυρα ότι ξεκίνησαν οι γεωτρήσεις του Φατίχ ανοικτά των κατεχομένων αλλά και ενόψει της συνάντησης του Αντόνιο Γκουτέρες με Αναστασιάδη και Ακιντζί στις 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο.

-Ad-