Πολιτικό συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κλείνει το καθημερινό φύλλο της «Αυγής» – Στις 31 Μαρτίου το συνέδριο

Δεν κλείνει το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας “Αυγής” και γι’ αυτό η διοίκησή της θα ξεκινήσει προσπάθεια εξυγίανσής της εν λειτουργία.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το διοικητικό συμβούλιο της εφημερίδας θα κληθεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις -που ενδεχομένως να αφορούν και απολύσεις- ώστε να πετύχει τον στόχο που είναι η οικονομική βιωσιμότητα της εφημερίδας.

Το πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που συνεδρίασε σήμερα εξουσιοδότησε με απόλυτο τρόπο την διοίκηση της “Αυγής” να προχωρήσει στην εξυγίανση εν λειτουργία καθώς η αρχική εισήγηση του ΔΣ της “Αυγής” που ήταν η αναστολή της καθημερινής έκδοσης λόγω οικονομικού αδιεξόδου δεν συνάντησε την ομοφωνία του οργάνου. Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε μία συνθετική πρόταση που θα καλύπτει όλες τις πλευρές. Αυτή η πρόταση αφορά στην προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης της εφημερίδας “Αυγή” εν λειτουργία με απόλυτη εμπιστοσύνη προς τη διοίκησή της και εξουσιοδότησή της να χειριστεί από εδώ και πέρα το όλο ζήτημα ακόμη κι αν απαιτηθούν δύσκολες αποφάσεις.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν πως προτού αποφασιστούν ενδεχόμενες απολύσεις θα συνεχιστεί η προσπάθεια ευόδωσης του σχεδίου εθελουσίας εξόδου το οποίο προβλέπει την άμεση απόδοση 28 μισθών και εξόφληση όλων των χρεών για όσους εργαζόμενους αποφασίσουν να αποχωρήσουν. (έως τώρα μόλις 14 έχουν ανταποκριθεί).Αν ακόμη και σ’ αυτήν την περίπτωση, το σχέδιο αυτό δεν προχωρήσει τότε εκ των πραγμάτων για τη διάσωση της εφημερίδας θα χρειαστεί να γίνουν οι αναγκαίες απολύσεις λένε αρμόδιες πηγές.

Κατά τις πληροφορίες ο Νίκος Φίλης έθεσε ζήτημα συγκρότησης μίας πενταμελούς επιτροπής σωτηρίας για την “Αυγή”, όμως στο τέλος την απέσυρε καθώς δεν βρήκε υποστηρικτές.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφασίστηκε να διεξαχθεί το τετραήμερο 31 Μαρτίου έως 4 Απριλίου για να μπορέσει να αντιμετωπίσει όλα τα θέματα που σχετίζονται με την πανδημία.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Παγκράτι: «Ήθελα να τη λυτρώσω από το κακό» λέει ο 56χρονος που σκότωσε την 94χρονη μητέρα του με μαγκούρα
27 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Βίντεο ντοκουμέντο από την τελευταία του διαδρομή
27 Φεβρουαρίου, 2025
Ανδρουλάκης: Την επόμενη Τετάρτη καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
27 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: «Δεν υπάρχει κεντρική εντολή για μπάζωμα» – «Αν υπήρχε ΕΔΟΑΣΑΑΜ τότε δεν θα είχε γίνει το μπάζωμα», δηλώνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Παπαδημητρίου
27 Φεβρουαρίου, 2025
Απεργία στις 28/2 για τα Τέμπη: Χιλιάδες πολίτες, συνδικάτα, σωματεία και συλλογικότητες θα δώσουν δυναμικό παρών – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
27 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Τα «θανάσιμα» λάθη της εθνικής τραγωδίας
27 Φεβρουαρίου, 2025
«Δικαιοσύνη είναι να μου φέρουν πίσω το παιδί μου» – Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
27 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: «Πιθανή η ύπαρξη αγνώστου καυσίμου» αναφέρει το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ – 5 με 7 τα θύματα από τη φωτιά
27 Φεβρουαρίου, 2025
Χείμαρρος η Ανθή Βούλγαρη για το πόρισμα των Τεμπών: «Καταλαβαίνετε για τι καραγκιοζιλίκια μιλάμε τώρα;»
27 Φεβρουαρίου, 2025
Συλλαλητήρια μνήμης για τα Τέμπη: Σύσκεψη στην ΕΛΑΣ – Έλεγχοι, drones, ελικόπτερα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
27 Φεβρουαρίου, 2025