Πολιτικό συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κλείνει το καθημερινό φύλλο της «Αυγής» – Στις 31 Μαρτίου το συνέδριο

Δεν κλείνει το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας “Αυγής” και γι’ αυτό η διοίκησή της θα ξεκινήσει προσπάθεια εξυγίανσής της εν λειτουργία.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το διοικητικό συμβούλιο της εφημερίδας θα κληθεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις -που ενδεχομένως να αφορούν και απολύσεις- ώστε να πετύχει τον στόχο που είναι η οικονομική βιωσιμότητα της εφημερίδας.

Το πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που συνεδρίασε σήμερα εξουσιοδότησε με απόλυτο τρόπο την διοίκηση της “Αυγής” να προχωρήσει στην εξυγίανση εν λειτουργία καθώς η αρχική εισήγηση του ΔΣ της “Αυγής” που ήταν η αναστολή της καθημερινής έκδοσης λόγω οικονομικού αδιεξόδου δεν συνάντησε την ομοφωνία του οργάνου. Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε μία συνθετική πρόταση που θα καλύπτει όλες τις πλευρές. Αυτή η πρόταση αφορά στην προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης της εφημερίδας “Αυγή” εν λειτουργία με απόλυτη εμπιστοσύνη προς τη διοίκησή της και εξουσιοδότησή της να χειριστεί από εδώ και πέρα το όλο ζήτημα ακόμη κι αν απαιτηθούν δύσκολες αποφάσεις.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν πως προτού αποφασιστούν ενδεχόμενες απολύσεις θα συνεχιστεί η προσπάθεια ευόδωσης του σχεδίου εθελουσίας εξόδου το οποίο προβλέπει την άμεση απόδοση 28 μισθών και εξόφληση όλων των χρεών για όσους εργαζόμενους αποφασίσουν να αποχωρήσουν. (έως τώρα μόλις 14 έχουν ανταποκριθεί).Αν ακόμη και σ’ αυτήν την περίπτωση, το σχέδιο αυτό δεν προχωρήσει τότε εκ των πραγμάτων για τη διάσωση της εφημερίδας θα χρειαστεί να γίνουν οι αναγκαίες απολύσεις λένε αρμόδιες πηγές.

Κατά τις πληροφορίες ο Νίκος Φίλης έθεσε ζήτημα συγκρότησης μίας πενταμελούς επιτροπής σωτηρίας για την “Αυγή”, όμως στο τέλος την απέσυρε καθώς δεν βρήκε υποστηρικτές.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφασίστηκε να διεξαχθεί το τετραήμερο 31 Μαρτίου έως 4 Απριλίου για να μπορέσει να αντιμετωπίσει όλα τα θέματα που σχετίζονται με την πανδημία.