Novartis:

Πολιτικός «σεισμός» μετά τις αποκαλύψεις για Στουρνάρα!

Novartis: Πολιτικό… σεισμό έχει προκαλέσει το έγγραφο, το οποίο υπογράφουν τρεις εισαγγελείς που διενεργούν έρευνα σχετικά με την υπόθεση της .

Novartis: Το έγγραφο αποτελεί κοινή αναφορά της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των Εισαγγελέων Στυλιανού Μανώλη και Χρήστου Ντζούρα και διαβιβάστηκε μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, στις 16 Οκτωβρίου στη Βουλή.

Οι τρεις Εισαγγελείς είχαν αλλεπάλληλες επαφές με τον Νίκο Μανιαδάκη, κατηγορούμενο για το σκάνδαλο της Novartis , o οποίος είχε μετατραπεί σε προστατευόμενο μάρτυρα αλλά συνελήφθη όταν επιχείρησε να διαφύγει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με όσα καταθέτουν, ο , τον Οκτώβριο- Νοέμβριο του 2018, όταν ακόμη ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και κατέθετε ως προστατευόμενος μάρτυρας, τους ενημέρωσε πως τον κάλεσε ο Γιάννης στην Τράπεζα της Ελλάδας και αφού του είπε πως γνωρίζει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας, τον απείλησε λέγοντας πως αυτός και άλλα πολιτικά πρόσωπα όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα τσακίσουν τους μάρτυρες.

Υπόθεση Novartis: Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Γιάννη Στουρνάρα

Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνει αναφορά των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς στην οποία ο Νίκος Μανιαδάκης, την περίοδο που ήταν προστατευόμενος μάρτυρας, φέρεται να τους ενημέρωσε πως δέχτηκε απειλές από τον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος γνώριζε ότι είχε καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis.

Δήλωση για τα περί «εκβιασμού» Μανιαδάκη από Στουρνάρα

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επισημαίνει την ανάγκη για διερεύνηση των ισχυρισμών της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπακη και των επίκουρων της Χρ. Ντζουρα και Στ. Μανώλη περί πιέσεων Στουρνάρα στον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη, επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Με αφορμή αυτόν τον ισχυρισμό των Εισαγγελέων, ο κ. Παπαγγελόπουλος σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει. Η αλήθεια για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους έρχεται στο φως. Οι εκκωφαντικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών κορυφώθηκαν με τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας του είπε ότι όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος, ο κύριος Στουρνάρας δηλαδή, με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες.
Το πρόβλημα πλέον δεν είναι πρόβλημα των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση και θέμα μόνο της Δικαιοσύνης αλλά έχει μετατραπεί σε πρόβλημα της Δημοκρατίας.

Η Δικαιοσύνη είμαι βέβαιος πως θα πράξει το καθήκον της. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει άμεσα τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα θα τσακίσουν εισαγγελείς και μάρτυρες όταν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Ενέργειες σαν αυτή που περιγράφει ο κ. Μανιαδάκης και οι παρακρατικές μαφιόζικες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί σκευωροί και ένοχοι με τα ελάχιστα γιουσουφάκια τους στον Τύπο, όπως θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα, αποτελούν ντροπή για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Το υπόσχομαι. Ο ελληνικός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια και είμαι βέβαιος πως η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει τα πάντα».

-Ad-