Πολίτης επιτέθηκε και χτύπησε υπάλληλο ΑμΕΑ σε ΚΕΠ

Επίθεση από πολίτη δέχθηκε χθες το απόγευμα ΑμΕΑ υπάλληλος του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Πάτρα.

Ο πολίτης, σύμφωνα με την ΕΡΤ,πήγε στα ΚΕΠ για να ζητήσει την ένταξή του σε υπηρεσίες ψηφιακής διακυβέρνησης, όμως η ταυτότητα του πολίτη είχε αλλοιωθεί σε σημαντικό βαθμό και ως εκ τούτου τα υπηρεσιακά στελέχη του ΚΕΠ δεν μπορούσαν να προχωρήσουν τη διαδικασία.

Ο πολίτης βρέθηκε εκτός εαυτού και άρχισε να ασχημονεί προς τον υπάλληλο, χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις και φτύνοντας το προστατευτικό τζάμι που χωρίζει το προσωπικό από το κοινό.

Άλλος υπάλληλος βγήκε από το γκισέ και ζήτησε από τον πολίτη να ηρεμήσει. Όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά επιτέθηκε στον υπάλληλο, άτομο με ειδικές ανάγκες και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να ματώσει η μύτη του.

Η προϊσταμένη του ΚΕΠ ενημέρωσε άμεσα τον αντιδήμαρχο Δ. Πλέσσα που βρισκόταν σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και κάλεσε την Αστυνομία. Στο άκουσμα ότι κλήθηκε η Αστυνομία, ο πολίτης τράπηκε σε φυγή. Ξέχασε όμως το κινητό και η ταυτότητά του είναι γνωστή στις αρχές που έχουν κινήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Σύμφωνα με τον κ. Πλέσσα ο δημοτικός υπάλληλος υπέβαλε μήνυση για το περιστατικό ενώ οι συνάδελφοί του έδωσαν καταθέσεις στην Αστυνομία.

-Ad-