Πολλά χιόνια στην Ελλάδα: Βαρύτερος προβλέπεται φέτος ο χειμώνας

Βαρύτερος, σε σχέση με πέρσι, προβλέπεται ο φετινός χειμώνας, ειδικά σε ό,τι αφορά την εκδήλωση χιονοπτώσεων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες της Πολιτικής Προστασίας στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, λογικά θα είναι πιο βαρύς ο χειμώνας από πέρσι σχετικά με το χιόνι», ωστόσο αναφέρει ότι οι αποθήκες της Περιφέρειας είναι γεμάτες από αλάτι αποχιονισμού.

«Είχαμε κάνει την προμήθεια μέσω διαγωνισμού, από την περσινή χρονιά, για τρία χρόνια, οπότε για τακτικές ανάγκες έχουμε πάνω από 15.000 τόνους για όλη την Κεντρική Μακεδονία» αναφέρει και εκτιμά ότι η ποσότητα αυτή θα καλύψει τις ανάγκες. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι σε περίπτωση ιδιαίτερα έντονης χιονόπτωσης μπορεί να γίνει καινούρια προμήθεια μέσω της διαδικασίας εκτάκτων αναγκών.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας γνωστοποιεί ότι συνεχίζονται κανονικά και εκτελούνται χωρίς πρόβλημα τα αντιπλημμυρικά έργα και οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών στον Λαγκαδά, τη Χαλκιδική και το Άγιον Όρος.

Σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές κατά τη θερινή περίοδο, σημειώνει ότι «δεν είχαμε φέτος μεγάλα προβλήματα ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία» καθώς «ήταν λίγα τα φαινόμενα που συνέβησαν και αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την Πυροσβεστική, την Περιφέρεια και τους δήμους».

-Ad-