Πολωνία: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος – Νεκρός ο πιλότος

Διατάχθηκε έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος και μέχρι να ολοκληρωθεί τα M-346 θα παραμείνουν καθηλωμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Πολωνίας συνετρίβη σήμερα στο αεροδρόμιο Γκντίνια-Κοσακόβο, στο βόρειο άκρο της χώρας, παρασύροντας στον θάνατο τον πιλότο.

«Ο πιλότος του Μ-346 Bielik, που συνετρίβη στο αεροδρόμιο Γκντίνια-Κοσακόβο, σκοτώθηκε επί τόπου», ανακοίνωσε ο υποπτέραρχος Ιρενέους Νόβακ, επισημαίνοντας πως «ο πιλότος δεν επιχείρησε να εκτιναχθεί».

Το αεροσκάφος M-346 συνετρίβη την ώρα που ο πιλότος επιχειρούσε ριψοκίνδυνους ελιγμούς ενόψει επίδειξης, στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχει. Η στιγμή της συντριβής καταγράφεται σε αρκετά βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν μέσω κοινωνικών δικτύων. Το M-346 χάνει απότομα ύψος και καρφώνεται στο έδαφος, προκαλώντας ισχυρή έκρηξη.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, ο πιλότος ήταν πολύ έμπειρος και είχε περισσότερες από 2.000 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι μισές με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους.

Πηγή: ΑΠΕ