Τα σοβαρά θέματα ασφαλείας του λούνα παρκ στη Χαλκιδική, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης, είχαν αναδείξει πολλοί χρήστες της Google, που το είχαν επισκεφθεί.
Πολλοί είναι εκείνοι που είχαν αφήσει αρνητικά σχόλια και ένα αστέρι ως κριτική και αναφέρονταν στην ακαταλληλότητα των παιχνιδιών. «Η ασφάλεια των παιδιών δεν είναι η μέγιστη», «Πολύ κακό και εξαιρετικά επικίνδυνο. Νομίζω είναι θέμα τύχης που δεν πάθαμε κάτι», γράφουν πολλοί χρήστες.
Τι ισχύει με τη λειτουργία των λούνα παρκ στην Ελλάδα
Η διαδικασία λειτουργίας ενός τέτοιου χώρου έχει ως εξής, όπως την περιέγραψε ο κ. Δακανάλης: «Πηγαίνει ο επιχειρηματίας, βρίσκει κάποιον χώρο, στήνει τα παιχνίδια, γίνεται έλεγχος – υπάρχουν δύο πιστοποιημένοι φορείς αυτή τη στιγμή στο κράτος, οι οποίοι αυτοί θα έρθουν να ελέγξουν τα παιχνίδια, θα δώσουν πιστοποιήσεις συν κάποια έξτρα έγγραφα από ηλεκτρολόγους, μηχανολόγους. Όλα αυτά θα συγκεντρωθούν και θα κατατεθούν στον δήμο.
Ο δήμος με τη σειρά του παίρνει αυτά τα έγγραφα, τα ελέγχει αν είναι νόμιμα και αν είναι όλα εντάξει, ο φάκελος, τότε εκδίδει μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα, που του δίνει ο νόμος, την άδεια. Άρα, επειδή ακούω ότι ο Δήμος έχει την ευθύνη της ασφάλειας, ο Δήμος δεν έχει και γι’ αυτό αλλάχθηκε και ο νόμος», περιέγραψε.
«Εφόσον οι φορείς, οι οποίοι υπάγονται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, δώσουν τις αναγκαίες πιστοποιήσεις και έγγραφα, ο επιχειρηματίας είναι υπεύθυνος να ακολουθεί αυτές τις οδηγίες και να τηρεί τα κριτήρια που έχουν τεθεί για όσο διάστημα μένει μέχρι τη λήξη των πιστοποιήσεων», ανέφερε στη συνέχεια.
«Δεν είναι για πάντα. Ανάλογα, μπορεί να είναι 8, 12 μήνες. Υπάρχουν, φυσικά, και δύο κατηγορίες λούνα παρκ. Υπάρχουν τα περιοδεύοντα και υπάρχουν και τα μόνιμα. Τα περιοδεύοντα μετακινούνται συχνά, οπότε έ