Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Συνεχίζονται οι δύσκολες ώρες στη χώρα μας καθώς υπάρχει και σήμερα μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές.

Πολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για σήμερα Κυριακή (30.6.24) λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα και φτάνουν κατά τόπους ακόμα και τα 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή είναι κατηγορίας 4 για την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Αναλυτικά, οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο λόγω και των θυελλωδών ανέμων είναι η Αττική και τα Κύθηρα, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Λακωνία, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Εύβοια, η Κρήτη, οι Κυκλάδες, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και η Ικαρία.

Συνεπώς, παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων παραμένει σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις περιοχές αυτές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι των περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες Σάββατο σε Κερατέα και Ασπρόπυργο αντιμετωπίστηκαν άμεσα, η μεγάλη φωτιά στην Πάρνηθα τέθηκε υπό έλεγχο μετά από τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ενώ και η φωτιά στη Σέριφο, από την οποία υπήρξαν μεγάλες καταστροφές, τέθηκε υπό έλεγχο μετά από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Εύβοια: Δημοτικός σύμβουλος επιχείρησε να κάψει το αυτοκίνητο προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου έπειτα από καβγά
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη έλαβαν και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες της σπείρας διακίνησης ναρκωτικών
22 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση στο Βερολίνο: «Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του δράστη»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Θρίλερ στη Βούλα: Αυτή είναι η Κινέζα που βρέθηκε κρεμασμένη στην σπηλιά
22 Φεβρουαρίου, 2025
Νοίκιασε αυτοκίνητο, αγόρασε ποτά και ηχοσύστημα αποστέλλοντας με e-mail πλαστά καταθετήρια από τράπεζες
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γεωργιάδης για Τέμπη: «Οι πολλές ευγένειες τελειώσανε. Όλο αυτό πια είναι γελοιότητα. Δεν ντρέπονται επιτέλους;»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Έρευνες για βιασμό γυναίκας στη Χαλκίδα: Τέσσερις συλλήψεις και κατασχέσεις όπλων
22 Φεβρουαρίου, 2025
Μάντζος για το επεισόδιο με συνεργάτιδά του στη Βουλή: «Υπήρξε έντονη διαφωνία, λιποθύμησε και χτύπησε στην πόρτα»
22 Φεβρουαρίου, 2025
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τις 24 έως τις 28 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι και τη Δευτέρα το έντονο κύμα ψύχους – Τα νέα στοιχεία της ΕΜΥ
22 Φεβρουαρίου, 2025