Πολυτεχνείο 2019: Κορύφωση εκδηλώσεων, Αθήνα-φρούριο και... τρομολαγνία

Πολυτεχνείο 2019: Κορύφωση εκδηλώσεων, Αθήνα-φρούριο και… τρομολαγνία

2019: Με τη μεγάλη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία κορυφώνονται το απόγευμα της Κυριακής, οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την 46η επέτειο της

Πολυτεχνείο 2019: Το Πολυτεχνείο θα είναι ανοικτό από τις 9:30 το πρωί και θα κλείσει στη μία μετά το μεσημέρι, αφού προηγουμένως εκκενωθεί από όλους τους επισκέπτες. Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16.00.

Από τις 12 το μεσημέρι, θα εφαρμοστούν επιπλέον κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, στους οδικούς άξονες Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Τα μέτρα ασφαλείας και η «ανεξήγητη» τρομολαγνία…

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη λήψη αυστηρών μέτρων ασφαλείας, στα οποία συμμετέχουν 5.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο.

Στο επίκεντρο είναι και φέτος τα Εξάρχεια, ενώ παράλληλα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, κυριαρχεί μια απερίγραπτη και ανεξήγητη τρομολαγνία. Τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για σκηνικό πολέμου, προβλέποντας πως η Αθήνα θα καεί…

Λεπτομέρειες ακόμη και για το πώς θα στηθεί η «επιχείρηση» της ΕΛ.ΑΣ., πράγματα που σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να δημοσιεύονται.

Εκτός, κι αν κάποιοι «βολεύονται» με το να οξύνουν τα πνεύματα. Είδαμε τις προηγούμενες μέρες να βαφτίζονται «όπλα του στρατού της Συρίας» τα ρόπαλα και τα μπουκάλια, το Πανεπιστήμιο να κλείνει, την αστυνομία να κάνει «ντου» σε μαγαζιά με 20χρονα… Και, βέβαια, όλος ο ντόρος με το «σχέδιο» που έχει στηθεί, μπορεί να λειτουργεί για κάποιους σαν πρόκληση.

Ίσως, οι βόμβες μολότοφ και τα εκτεταμένα επεισόδια στη Αθήνα, να είναι βούτυρο στο ψωμί εκείνων που «αναγκάστηκαν» (και καλά έκαναν λέμε εμείς) να μεταφέρουν μετανάστες-πρόσφυγες στην ενδοχώρα.

Ενδεχόμενα επεισόδια θα είναι «δώρο» προκειμένου να ασχοληθούν τα ΜΜΕ με αυτά και όχι με τις αντιδράσεις -δικαιολογημένες ή μη- κατοίκων σε διάφορες περιοχές. Ειδικά, σε μια περίοδο που οι μεταφορές θα πυκνώσουν.

Επίσης, τα επεισόδια μπορεί να αντιμετωπιστούν σα μια «δικαίωση» για εκείνους που θεωρούν το ξύλο στοιχείο αναγκαιότητας.

Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των εκδηλώσεων για την «46η Επέτειο του Πολυτεχνείου», στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέχρι την πλατεία Κάνιγγος,

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή και από τις 12:00 της Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2019, ημέρα της πορείας, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς, από σήμερα έως και αύριο Κυριακή, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των Η.Π.Α, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

-Ad-