Πολυτεχνείο 2019 – Σαρρηκώστας: «Εκείνες τις ημέρες η γενική ατμόσφαιρα στην Αθήνα ήταν ένα καζάνι που έβραζε. Όπως όλοι οι συνάδελφοι, έτσι και εγώ φωτογράφιζα όλη μέρα τα γεγονότα, γιατί ήταν προβοκάτσια να πας όταν νύχτωνε και να τραβήξεις με φλας τον αστυνομικό που χτυπά κάποιο. Έτσι, πηγαίναμε στο γραφείο μας – εγώ τότε εργαζόμουν για το ΑP- και στέλναμε το υλικό που είχαμε τραβήξει εκείνη την ημέρα.
Πολυτεχνείο 2019 – Σαρρηκώστας: Εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα είχα τραβήξει ξυλοδαρμούς, κυνηγητό, καπνογόνα, λεωφορεία να γεμίζουν με κόσμο, συλλήψεις, ματωμένα κεφάλια, αστυνομικούς να μπαίνουν στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ και να χτυπούν ανηλεώς οποιονδήποτε ήταν μέσα για να μην κατέβουν προς το Πολυτεχνείο» δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ, ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, ο μοναδικός φωτορεπόρτερ, που βρέθηκε τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου, στο Πολυτεχνείο και απαθανάτισε την εισβολή του τανκ.
«Ο κόσμος κατέβαινε ακόμη κι αν είχαν διακόψει την κυκλοφορία. Το γραφείο μας ήταν στην Ακαδημίας στο νούμερο 27 και αφού έστελνα φωτογραφίες στο εξωτερικό γύρω στις 21: 30 άκουσα έναν θόρυβο και ειδοποίησα τον διευθυντή μου. Εκείνος είπε επί λέξει «Shit man, there are tanks!». Ήταν οι ερπύστριες. Μου είπε “πάρε τις μηχανές και τρέχα” και του απάντησα βεβαίως αλλά ποιος θα γράψει το στόρι;» περιγράφει ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας..
«Κατεβήκαμε κάτω, μπήκαμε σε μια Jaguar που είχε εκείνος με αγγλικές πινακίδες και κατεβήκαμε την Αμερικής, μέχρι που πέσαμε πάνω στη φάλαγγα. Βρήκαμε έναν χώρο, μπήκαμε μέσα και ήταν η μόνη περίπτωση να φτάσουμε στο Πολυτεχνείο. Στο πανεπιστήμιο μπροστά μας πλησίασε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο και με την απειλή περιστρόφου μας είπε “τσακιστείτε φύγετε”. Ο διευθυντής μου τρόμαξε και εγώ κατεβάζω το παράθυρο και κάνω στον αστυνομικό νόημα να σωπάσει, οπότε μας πέρασε για ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών».
«Φτάσαμε Πατησίων και Στουρνάρη, ήταν γύρω στα 8-10 τανκς.
Το μεγάλο τανκ ήταν στην είσοδο του πολυτεχνείου. Όλα είχαν τους προβολείς και αυτό ήταν καλό γιατί τραβούσα χωρίς φλας φυσικά. Μέσα από την πύλη γινόταν ο χαμός. Το ραδιόφωνο είχε τα γνωστά συνθήματα “Είμαστε άοπλοι, είμαστε αδέλφια”. Μέσα ήταν γεμάτο. Στην Πατησίων δεν υπήρχε ψυχή. Από εκεί άρχισα να τραβάω δειλά δειλά φωτογραφίες. Ήρθε ένας αστυνομικός και με ρώτησε τι κάνω. Εγώ του απαντώ με αστυνομικό ύφος ότι ήρθα να τραβήξω μερικές φωτογραφίες και το μόνο που μου είπε ήταν να κάτσω εκεί για να με βλέπει.
Όλοι οι αστυνομικοί υπέθεσαν ότι ήμουν υπό την προστασία του. Τα μεσάνυχτα έδιωξα τον διευθυντή μου να πάει στο γραφείο. Στις 3 τα ξημερώματα έγινε η εισβολή και έριξαν την πύλη. Όσοι έφυγαν από την Στουρνάρη πριν την εισβολή και βγήκαν στην Πατησίων, περίπου 290 άτομα, οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω τους και τους άνοιξαν τα κεφάλια».
«Το γεγονός της εισβολής ξάφνιασε κι εμένα που έχω καλύψει πολέμους. Εγώ υπέθεσα ότι το τανκς θα κάνει πίσω γιατί γύρισε ο πυργίσκος και έκανε όπισθεν. Ήταν συνταρακτικό. Ξαφνικά φουλάρει τις μηχανές και μπαίνει στο Πολυτεχνείο. Οι άνθρωποι αυτοί που ήταν από πίσω, πρόλαβαν;», αναφέρει χαρακτηριστικά.