Πομπέο: «Ο κόσμος είναι πιο ασφαλής μετά τον θάνατο του Σουλεϊμανί»

Ο Επικαφαλής =της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, τονίζει πως «η Γαλλία έχει άδικο όταν υποστηρίζει ότι ο κόσμος έγινε πιο επικίνδυνος μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί».

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ζήτησε από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών να σχολιάσει τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα η Γαλλίδα υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αμελί ντε Μονσαλέν. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, η ντε Μονσαλέν είπε ότι σήμερα οι άνθρωποι ξύπνησαν «σε έναν πιο επικίνδυνο κόσμο» λόγω του κινδύνου «στρατιωτικής κλιμάκωσης» στη Μέση Ανατολή.

«Οι Γάλλοι απλώς έχουν άδικο στο θέμα αυτό. Ο κόσμος είναι πολύ πιο ασφαλής σήμερα. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι Αμερικανοί στην περιοχή είναι πιο ασφαλείς σήμερα μετά τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί», απάντησε ο Πομπέο.

Λίγο αργότερα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έγραψε στο Twitter ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. Ο τελευταίος κάλεσε την Τεχεράνη να αποφύγει κάθε αντίδραση, με αφορμή τον θάνατο του Σουλεϊμανί, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε «μια σοβαρή κρίση εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων» και να επιδεινώσει την αστάθεια στην περιοχή. Παράλληλα, κάλεσε και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πάπας Φραγκίσκος στους πιστούς να μην ξορκίζουν τον θάνατο και να τον λαμβάνουν ρεαλιστικά υπόψη
5 Μαρτίου, 2025
Πρόταση δυσπιστίας: Κόντρα για τα επεισόδια στο Σύνταγμα – «Ρίξατε χημικά», «πέταξαν μολότοφ κατά ριπάς στην αστυνομία»
5 Μαρτίου, 2025
Κ. Χατζηδάκης: «Δεν έχει αποδειχθεί η ύπαρξη παράνομου φορτίου»
5 Μαρτίου, 2025
Τραγωδία στη Ναύπακτο: 42χρονος πήγε για εξετάσεις και πέθανε στον αξονικό τομογράφο
5 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Δυναμικό «παρών» στο Σύνταγμα – Επεισόδια μετά τη συγκέντρωση (pics-vid)
5 Μαρτίου, 2025
Δημοσκόπηση GPO: Συγκάλυψη και ευθύνες τις κυβέρνησης για τα Τέμπη «βλέπουν» οι πολίτες – Υπέρ των πρόωρων εκλογών
5 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Κοσμοπλημμύρα στο νέο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη για τα 57 θύματα
5 Μαρτίου, 2025
Νίκος Παππάς: Δεσμευτείτε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει στην προανακριτική να καταθέσει
5 Μαρτίου, 2025
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – Περιορισμένης έκτασης επεισόδια: Live όλες οι εξελίξεις
5 Μαρτίου, 2025
Μ. Βορίδης για πρόταση δυσπιστίας: Παρακαλώ τους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ που πήραν την πρωτοβουλία να διαβάσουν λίγο παραπάνω
5 Μαρτίου, 2025