Πόρισμα φωτιά για τις φονικές πλημμύρες στην Καρδίτσα – Οι ευθύνες για τον χαμό της φαρμακοποιού

Ευθύνες του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου αλλά και αρμόδιων κρατικών φορέων για τις φονικές πλημμύρες στο Μουζάκι Καρδίτσας τον περασμένο Σεπτέμβριο διαπιστώνει έκθεση του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας της 43χρονης φαρμακοποιού Ευδοκίας Πλακιά που έχασε τη ζωή της ενώ επέστρεφε σπίτι της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, η έκθεση αναμένεται να κατατεθεί στον εισαγγελέα ως στοιχείο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες αρμοδίων.

Σύμφωνα με την έκθεση Γκουρμπάτση, νωρίς το απόγευμα της 18ης Σε¬ πτεμβρίου υπήρχαν ενδείξεις για τη σφοδρή κακοκαιρία. Μόλις στις 17.00 τρία χιλιόμετρα από το Μουζάκι τα ορμητικά νερά παρέσυραν τη γέφυρα Μπαλάνου ενώ άρχισαν να παρατηρούνται και οι πρώτες διαβρώσεις δομών της περιοχής.

Μιάμιση ώρα μετά τμήματα του δρόμου αρχίζουν να υποχωρούν ενώ πέφτει και μια κολόνα της ΔΕΗ. Παρ όλα αυτά στο Μουζάκι δεν ενημερώθηκαν από το 112. Στις 20.00 η Ευδοκία Πλακιά κλείνει το φαρμακείο της. Περνά τη γέφυρα και στρίβει αριστερά προς το κέντρο υγείας. Στο σημείο εκείνο το οδόστρωμα είχε ήδη υποχωρήσει με αποτέλεσμα η ίδια να πέσει μέσα. Το πτώμα της βρέθηκε έξι μέρες μετά στις όχθες του ποταμού Πάμισου.

Πληροφορίες: Εφημερίδα Documento