Πόρισμα κόλαφος για τη φωτιά στην Ύδρα

Σύμφωνα με τον «ΣΚΑΪ», ο αντιπύραρχος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος και κάποια στελέχη του λιμεναρχείου Ύδρας κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας και παράλειψη καθήκοντος.

Ολοκληρώθηκε το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για τις παραλείψεις στην έρευνα για τη φωτιά στην Ύδρα, με την πολυτελή θαλαμηγό των Καζάκων μεγιστάνων να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία Γαλατά ποτέ δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση, παρότι ήταν στον χώρο της ευθύνης της, ενώ, όπως προκύπτει από σχετικά έγγραφα, το λιμεναρχείο Ύδρας ενημερώθηκε μεν από το παραπλέον σκάφος της θαλαμηγού «Περσεφόνης 1» ότι το πλήρωμα ή οι επιβάτες εμπλέκονται στη φωτιά που ξέσπασε, αλλά το σκάφος που έφτασε εκεί ποτέ δεν ακινητοποίησε τη θαλαμηγό και δεν προέβη σε έρευνα στο σκάφος.

Σε ό,τι αφορά τον αρχιπύραρχο του πυροσβεστικού σώματος, την επόμενη μέρα, στις 22 Ιουνίου, πήγε στη Βουλιαγμένη για να λάβει καταθέσεις από τους 10επιβάτες, Καζάκους μεγιστάνες, και μετά από μια προφορική εξέταση τους άφησε ελεύθερους για να φύγουν με ιδιωτική πτήση, παρότι υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ότι είχαν ενεργό ρόλο στην υπόθεση. Μάλιστα, ενημέρωσε τον εισαγγελέα αφότου τους είχε αφήσει ελεύθερους.