Πόρος-ελικόπτερο: Η αποκάλυψη του γιου του πιλότου για την αιτία της πτώσης

Για ισχυρές ενδείξεις ενδείξεις ύπαρξης βλάβης στο ελικόπτερο που κατέπεσε στον Πόρο, παρασύροντας στον θάνατο τρεις ανθρώπους, έκανε λόγο στην Realnews ο γιος του πιλότου Νικόλαου Καρυστινού.

Σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Καρυστινός αναφέρεται στα σημαντικά στοιχεία που περιβάλλουν τις συνθήκες της πτήσης του ελικοπτέρου, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν, προτού ολοκληρωθεί η σύνταξη του επίσημου πορίσματος για το τραγικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο γιος του πρώην πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, οι αρμόδιοι δεν πρέπει να αρκεστούν στο γεγονός της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου στα καλώδια ηλεκτροδότησης του Πόρου, αλλά τονίζει ότι οι έρευνες πρέπει να επεκταθούν και στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν το ελικόπτερο, πριν από την απογείωσή του.

“Πρέπει να διαλευκανθεί αν το ελικόπτερο είχε βλάβη πριν προσκρούσει στα καλώδια. Υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρξε βλάβη κατά την απογείωση. Σε κάποια βίντεο φαίνεται ότι υπήρχε καπνός πριν από την πρόσκρουση” τονίζει ο Β. Καρυστινός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες έχουν μελετήσει τα βίντεο και τις εικόνες που υπάρχουν από την μοιραία πτήση. Κατά τη στιγμή της απογείωσης και μέχρι την πρόσκρουση στα καλώδια, από την ουρά του ελικοπτέρου εκπέμπεται καπνός, γεγονός που δεν συνηθίζεται από τον συγκεκριμένο τύπο του ελικοπτέρου. Επίσης, υπάρχει μία λάμψη που προέρχεται επίσης από την ουρά στο ελικόπτερο, στοιχείο που οδηγεί και αυτό στο συμπέρασμα ενδεχόμενης βλάβης που μπορεί να επηρέασε την πτητική ικανότητα του ελικοπτέρου.

-Ad-