Πόρος: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη μοιραία πτήση – «Τσαλακωμένη» καμπίνα

Ξεκίνησε η έρευνα των ειδικών εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στον Πόρο με την πτώση του ελικοπτέρου και τους τρεις νεκρούς.

Φως στην υπόθεση της μοιραίας πτώσης του Augusta A109C θα ρίξουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, τα οποία θα μεταβιβαστούν προς εκτίμηση και αξιολόγηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Οι πρώτες εκτιμήσουν κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη στο ελικόπτερο το οποίο έπεσε πάνω στα εναέρια καλώδια και ακολούθως έπεσε στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στον Πόρο και τον Γαλατά. Εκεί που βρέθηκε η άτρακτος λίγες ώρες μετά και είχε κοπεί στα δύο. Μάλιστα, οι δύτες του Λιμενικού εντόπισαν μια «τσαλακωμένη» καμπίνα και τους έλικες του ελικοπτέρου.

Οι μαρτυρίες της πτώσης

Από τις μαρτυρίες κατοίκων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας, αναφέρεται ότι το ελικόπτερο Agusta A109C προσπάθησε να απογειωθεί στις 15:40 πάνω από μία φορά, ενώ όταν τα κατάφερε και πήρε λίγο ύψος, εξερράγη. Ένας άλλος κάτοικος ανέφερε ότι ο ελικόπτερο επιχείρησε να επιστρέψει στο ελικοδρόμιο και τότε έπεσε πάνω στα εναέρια καλώδια της ΔΕΗ, με συνέπεια να συντριβεί και να στοιχίσει την ζωή στον πιλότο και τους δύο Ρώσους.