Πορτοσάλτε για παρέμβαση Ρουβίκωνα: «Έκαναν ένα πράγμα που ξεπερνάει και το κτήνος»

O δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, μίλησε για την παρέμβαση που έκανε ο Ρουβίκωνας στο σπίτι του, εχθές αργά το βράδυ.

«Είχαμε γυρίσει από το σούπερ μάρκετ και είπαμε να καθίσουμε να φάμε. Χτυπάει την πόρτα το γειτονόπουλο, τρεμάμενο το παιδί προσπαθούσε να μιλήσει, ότι έπεσε πάνω σε έξι επτά “μπαλακλάδες”, έπεσε πάνω τους, άλλος πετούσε χαρτιά, άλλος… Και κάποια γυναίκα ήταν ενδεχομένως μαζί τους. Πέταξαν χαρτάκια κι έγραψαν συνθήματα στον τοίχο», δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος.

«Αυτή η πράξη είναι τρομοκρατική. Είναι ευθεία πράξη τρομοκρατίας. Ήρθαν κι έκαναν ένα πράγμα που ξεπερνάει και το κτήνος. Ήρθαν στο πιο ιερό σημείο. Δύο πράγματα είναι ιερά που σου μαθαίνουν οι γονείς σου, αν έχεις γονείς, αν δεν έχεις μεγαλώσει στον δρόμο. Όταν πίνει και τρώει ο άλλος, δεν τον πειράζουμε, δεν ενοχλούμε ούτε το ζώο που πίνει. Το δεύτερο είναι η ιερότητα της εστίας και της οικογένειας. Όποιος σου επιτίθεται στο σπίτι σου, είναι πέραν από το κτήνος, ή κάτι άλλο, δεν ξέρω…», πρόσθεσε.

«Δεν δικαιούται να πάει κανείς στο σπίτι κανενός. Δεν είναι όργανο του κράτους ο Ρουβίκωνας», κατέληξε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Για το γεγονός η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής:

«Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου ‘Αρη Πορτοσάλτε. Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν τρομοκρατούν κανέναν. Συνεχίζουμε με σχέδιο, επιμονή και αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της ανομίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Γιάννης Ραγκούσης έγραψε στο Twitter:

«Ο Ρουβίκωνας στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε; Αποκλείεται, αδύνατον. Αφού ο Κυρ. Μητσοτάκης -όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά- θα τα “είχε τελειώσει τα γκρουπούσκουλα” από τις 8 Ιουλίου!», αναφέρει στη δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ.