Πορτοσάλτε για τα Τέμπτη: «Με πυροβολούν τρεις μέρες, γιατί να δεχθώ τέτοιες κατάρες» (vid)

Για την τραγωδία στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες συμπολίτες μας, μίλησε σήμερα (6/3) το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο Άρης Πορτοσάλτε.

Ο δημοσιογράφος και σχολιαστής, ο οποίος έχει δεχθεί σκληρή κριτική σχετικά με όσα είπε πρόσφατα περί θυσίας ανθρωπίνων ζωών και εκσυγχρονισμό ορισμένων τομέων στην Ελλάδα, είπε σήμερα:

«Υπάρχει μία ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων, εδώ και κάποια χρόνια. Πού είναι όμως από τότε που συγκροτήθηκε; Πού είναι όλα αυτά χρόνια να πει κάτι στον ΟΣΕ; Η γραμμή πάνω στην οποία κινείται το τρένο είναι το κράτος, οι Ιταλοί είναι το τρένο. Έχω στα χέρια μου επιστοή ανθρώπου που λέει ότι οι πίνακες στον σταθμό του προαστιακού, είναι χαλασμένοι. Το τρένο είναι της Hellenic Train, αλλά ο,τιδήποτε άλλο ειναι ΟΣΕ και δεν δουλεύει», σημείωσε.

«Με πυροβολούν τρεις μέρες, γιατί να δεχθώ τέτοιες κατάρες»

Η προ ημερών δήλωση του Άρη Πορτοσάλτε σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη που μπορεί να αποτελέσει αφορμή για την δημιουργία βελτίωσης της κατάστασης στον σιδηρόδρομο, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Ακόμα και από συγγενείς θυμάτων…

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ όμως, το πρωί της Δευτέρας, επανήλθε επί αυτού, προσπαθώντας να εξηγήσει τι εννοούσε: «Εμένα με πυροβολούν τρεις μέρες τώρα. Το τί κατάρα έχω ακούσει δεν περιγράφεται. Τι είπα; Οτι στα 30 χρόνια που κάναμε να κατασκευάσουμε εναν εθνικό δρόμο από την Πάτρα στους Εύζωνους, που καθυστερήσαμε δυστυχώς, πως να το πω; 30 χρόνια το πολιτκό σύστημα έχτιζε έναν δρόμο. Στα 30 χρόνια αυτά έγιναν τα δυστυχήματα. Είπα σε κάτι ψέματα; Γιατί πρέπει να δεχθώ τόσες κατάρες; Είπα εγώ οτι έπρεπε να γίνει θυσία; Όμως έγινε; Έγιναν τα δυστυχήματα».