Πώς αποφεύχθηκε η σύγκρουση τρένων στους Αγίους Αναργύρους

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο το περιστατικό με τα τρένα που παραλίγο να συγκρουστούν.

Στην ίδια γραμμή, με αντίθετη κατεύθυνση βρέθηκαν να κινούνται δύο τρένα του προαστιακού σιδηρόδρομου σήμερα το πρωί, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, με τους μηχανοδηγούς των συρμών να αποσοβούν τον κίνδυνο τελευταία στιγμή.

Όπως αποκάλυψε για το περιστατικό για το οποίο ήδη έχει δοθεί εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ο αντιπρόεδρος των μηχανοδηγών, Γιώργος Μανώλης, οι δύο μηχανοδηγοί ήρθαν σε επικοινωνία και ακινητοποίησαν τα τρένα.

«Η αμαξοστοιχία 1210 ερχόμενη από σταθμό Λαρίσης προς Αγίους Αναργύρους, κατά την πορεία της, ο μηχανοδηγός ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του σωματείου μας άκουσε ότι η αμαξοστοιχία 1307 πέρασε από τον σταθμό των Αγ. Αναργύρων, που σημαίνει ότι εισέρχεται στο κομμάτι που υπάρχει μονή γραμμή. Που σημαίνει το ένα τρένο κινείται μετωπικά προς το άλλο. Επικοινώνησε με τον συνάδελφο μηχανοδηγό και του είπε: ”Τι κάνεις; Εγώ έχω ξεκινήσει, σταμάτα!”», δήλωσε συγκεκριμένα στο MEGA o κ. Μανώλης

Τα τρένα φρέναρα και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες είχαν απόσταση περίπου ένα χιλιόμετρο μεταξύ τους και επέβαιναν σε αυτά αρκετοί επιβάτες καθώς επρόκειται για ώρα αιχμής.

Επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο εκτελόνται έργα υπογειοποίησης στα Σεπόλια, στην πλευρά του σταθμού των Αγίων Αναργύρων.




Παρέμβαση της δικαιοσύνης για την παρολίγον σύγκρουση των τρένων

Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνει η αναφορά για παραλίγο σύγκρουση τρένων του προαστιακού κοντά στον σταθμό των Αγίων Αναργύρων.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος παρήγγειλε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να πέσει φως στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το πρωί της 13ης Σεπτεμβρίου του 2014.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που θα διενεργήσει η ΓΑΔΑ υπό την εποπτεία της Εισαγγελέως Αγγελικής Τριανταφύλλου, θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο της διάπραξης του αδικήματος της επικίνδυνης παρέμβασης στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τους μάρτυρες που θα εξεταστούν θα ζητηθούν από τον ΟΣΕ τα σχετικά πορίσματα για το περιστατικό αλλά και τα ηχητικά ντοκουμέντα από τις επικοινωνίες.