Πώς διέφυγε από τους αστυνομικούς ο κρατούμενος που έπεσε στη θάλασσα – Το προφίλ του

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του κρατούμενου που έπεσε στη θάλασσα ανοικτά των Ψαρών από το πλοίο “Νήσος Σάμος” τα ξημερώματα του Σαββάτου (24/12).

Σύμφωνα με τον ιστότοπο politischios.gr, πρόκειται για 44χρονο (γεν. 1978 στη Νέα Ιωνία Αττικής) ο οποίος μεταφέρονταν στις δικαστικές φυλακές της Χίου, στο πλαίσιο 11χρονης φυλάκισης για υπόθεση σχετική με διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο Α.Σ., λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ζήτησε από τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν να ανέβουν στο κατάστρωμα του πλοίου για τσιγάρο.

Τότε κατάφερε να διαφύγει της προσοχής του πέρασε από τα κάγκελα του πλοίου και βούτηξε στη θάλασσα φορώντας μάλιστα με χειροπέδες.

Αμέσως σήμανε συναγερμός με τους Αστυνομικούς να ειδοποιούν το πλήρωμα του “Νήσος Σάμος” και να ξεκινάει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη συνδρομή και του Λιμενικού Σώματος.

Μάλιστα το πλοίο μάλιστα συμμετείχε στην έρευνα μέχρι και τις 5:30 το πρωί οπότε και συνέχισε το δρομολόγιό του για Ψαρά και Χίο.

Από τις 4:00 το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο Super Puma ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και οι οποίες μέχρι στιγμής παραμένουν άκαρπες.