Πώς έγινε η τραγωδία – Από ναυτική φωτοβολίδα ο θάνατος του 33χρονου

Νέα στοιχεία για τον θανάσιμο τρυαμταισμό του 33χρόνου στον ‘Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής μαζί με δυο ακόμη συνομήλικους του, πυροδοτούσαν ναυτικές φωτοβολίδες σήμανσης καπνού, σε κεντρικό σημείο της περιοχής.

Αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό πως έσκασε στα χέρια του 33χρονου μία κροτίδα, η έρευνα έδειξε πως το κακό προκάλεσε μια ναυτική φωτοβολίδα. Το θύμα διασκέδαζε μαζί με την παρέα του στον Άγιο Νικόλαο και όλοι μαζί φέρονται να εκτόξευαν από κάποια στιγμή και μετά βεγγαλικά και φωτοβολίδες.

Η φωτοβολίδα που είχε ανάψει ο 33χρονος εξερράγη, προκαλώντας του εκτεταμένα τραύματα στην κοιλιακή χώρα. Ο 38χρονος διακομίσθηκε άμεσα σε νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό του, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή καθώς εξέπνευσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Στενοί συγγενείς και φίλοι του θύματος παραμένουν συντετριμμένοι. Μια σειρά από αυτόπτες μάρτυρες, αναμένεται να καταθέσουν στους αστυνομικούς, για να εξηγήσουν όσα έγιναν. Ο 38χρονος είχε τις αισθήσεις του και πονούσε μετά τον τραυματισμό του. Όλα δείχνουν ότι δεν πρόλαβε να πετάξει την κροτίδα, με αποτέλεσμα αυτή να σκάσει πάνω του.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δυο άνδρες που βρίσκονταν μαζί με τον 33χρονο , ενώ στο σημείο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε αριθμός από τις φωτοβολίδες που είχαν ήδη πυροδοτηθεί και καεί.