Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του βασικού υπόπτου για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό – Στα Εγκληματολογικά το μηχανάκι

Όλο πιο κοντά στην εξιχνίαση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό βρίσκονται οι Αρχές. Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται ένας άνδρας ο οποίος θεωρείται βασικός ύποπτος και έχει προσαχθεί από το βράδυ της Παρασκευής 5/7.

Το πρωί του Σαββάτου 6/7 σύμφωνα με πηγές του Newsbeast δύο ακόμη άτομα πέρασαν την πόρτα του τμήματος ανθρωποκτονιών αλλά τελικά αφέθηκαν ελεύθερα καθώς δεν φάνηκε να είχαν κάποια εμπλοκή στη δολοφονία του 54χρονου.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του άνδρα καθώς μέσω σχετικών βίντεο είδαν το μηχανάκι που φέρεται να οδηγούσε και ακολουθώντας την πορεία του τον βρήκαν.

Ο ίδιος όμως, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου αρνείται κάθε ανάμειξη στη δολοφονία του 54χρονου.

Κάνουν φύλλο και φτερό το μηχανάκι

To μηχανάκι που οδηγούσε ο δράστης ο οποίος εκτέλεσε τον 54χρονο έχει εντοπιστεί από τις Αρχές και έχει εστάλη στα Εγκληματολογικά ώστε να εξεταστεί.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής προσπαθούν να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται προκειμένου να μπορέσουν οι εισαγγελικές αρχές να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, καθώς έχει παρέλθει το χρονικό όριο για το αυτόφωρο.

Ετοιμαζόταν να φύγει για το εξωτερικό

Ο παλιός γνώριμος των Αρχών προσήχθη χθες από περιοχή της Αθήνας καθώς υπήρχχαν πληροφορίες ότι ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό.

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε η ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού από την περιοχή του Ψυχικού, όπου σημειώθηκε η δολοφονία, καθώς σε κάποιο σημείο εμφανίζεται ο δράστης να κατεβαίνει από την μηχανή του προκειμένου να σηκώσει διαφημιστική ταμπέλα που έριξε κατά λάθος.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές η κίνηση αυτή έδωσε σημαντικά στοιχεία για τον δράστη καθώς «πρόδωσε» τον σωματότυπό του.

Επιπλέον συνεχίζεται η διαδικασία των καταθέσεων με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση να έχουν μιλήσει με πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος αλλά και με συνεργάτες του τόσο στην Αθήνα όσο και στη Μύκονο, όπου είχε αναπτύξει μεγάλη επαγγελματική δραστηριότητα.