Πως να κάνετε το «άσπρο-μαύρο»… μετρ ο Βορίδης!

Όλα καλά, όλα ωραία γίνονται στη χώρα από την Κυβέρνηση του Μητσοτάκη! Αυτά μας είπε ο κ. Βορίδης, ο οποίος μάλλον δεν άκουσε για τη μεγάλη καταστροφή στην Εύβοια ή την κατάσταση στη Σαμοθράκη που ρεζίλεψε τη χώρα διεθνώς!

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέπληξε ευχάριστα με την ετοιμότητα, την ταχύτητα, την αποφασιστικότητα, αλλά και την προσήλωσή της στις προεκλογικές δεσμεύσεις της». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», υπό τον τίτλο: «Θα δουλέψουμε μαζί με τους παραγωγούς».

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι πως «αντικειμενικά μιλώντας, η ταχύτητα και η επάρκεια αυτών των πρώτων ημερών είναι άνευ προηγουμένου». «Αντιθέτως», συνεχίζει ο υπουργός, «ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να επιμένει στην παλιά καλή τακτική του: αντίδραση σε όλα, μάχες για την προστασία των συμβόλων της ανομίας και της βίας της άκρας Αριστεράς, υπεράσπιση των χειρότερων στιγμών του».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάργηση του ασύλου, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που δεν αποδέχεται το αυτονόητο: ότι για τον χώρο των ΑΕΙ πρέπει να ισχύει, και ήδη επιτέλους ισχύει, ακριβώς ό,τι ισχύει για οποιονδήποτε δημόσιο χώρο».

Σε σχέση με το αντικείμενο του υπουργείο του, απαρίθμησε τις δεσμεύεις της κυβέρνησης: «Για την καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, για την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων και του μιμητισμού των ελληνικών προϊόντων, για έναν νέο νόμο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών, για τη μείωση της φορολογίας στις ομάδες παραγωγών, για την εν γένει προσπάθειά μας να μειώσουμε το κόστος παραγωγής, για τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού συστήματος αποζημιώσεως των παραγωγών όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με φυσικές καταστροφές».

Τέλος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επιχειρηματολόγησε για την αναγκαιότητα άμεσης πρόσληψης 46 κτηνιάτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αφρικανική πανώλη των χοίρων, μια εξαιρετικά μεταδοτική και θανατηφόρα ζωονόσος που προσβάλλει τους χοίρους, όπως είπε. Ο κ. Βορίδης εξήγησε ότι, αν η διαδικασία πρόσληψης γινόταν μέσω ΑΣΕΠ, τότε οι προσλήψεις θα γίνονταν σε 8 μήνες. Έτσι, «ζήτησα από την Βουλή να μου εγκρίνει αυτές τις προσλήψεις», εξήγησε ο υπουργός και καταφέρθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κατηγόρησε ότι καταργεί το ΑΣΕΠ. Ο υπουργός απέρριψε την κατηγορία λέγοντας ότι αυτές οι προσλήψεις γίνονται «για να προλάβουμε ή να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην καταστραφούν οι χοιροτρόφοι μας, αλλά και να μην αυξηθούν οι τιμές του χοιρινού που πληρώνουν οι πολίτες».

-Ad-