Πώς να κάνετε το σπίτι σας να δείχνει πολυτελές!

Ο χώρος του καθιστικού είναι αναμφισβήτητα ένας από τους χώρους- πρωταγωνιστές του σπιτιού μας. Εκεί χαλαρώνουμε και εκεί υποδεχόμαστε τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Τι θα λέγατε αν σας βοηθούσαμε να αναδείξετε τα έπιπλα που έχετε ήδη και να κάνετε το καθιστικό σας να δείχνει όσο πιο πολυτελές γίνεται χωρίς να ξοδέψετε μία περιουσία; Συνεχίστε να διαβάσετε και ανακαλύψτε τους τρόπους που θα χαρίσουν στο σπίτι σας την αίσθηση πολυτέλειας που επιθυμείτε.

Βήμα πρώτο: Χρώματα

Για να δείξει ο χώρος σας πολυτελής, θα πρέπει σε πρώτο στάδιο να εξετάσετε προσεκτικά όλα του τα στοιχεία με στόχο να χρησιμοποιήσετε τη σωστή παλέτα, με αποχρώσεις, οι οποίες θα λειτουργούν αρμονικά και συμπληρωματικά μεταξύ τους –δοκιμάστε τις αποχρώσεις του γκρι του καφέ και του μπλε, αλλά και τον διαχρονικό συνδυασμό του λευκού με το μαύρο. Επιλέγοντας δύο έως τρία χρώματα θα εξασφαλίσετε στο καθιστικό σας ένα εκλεπτυσμένο και διαχρονικό αποτέλεσμα.

Βήμα δεύτερο: Φωτισμός

Ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο είναι ο φωτισμός, οπότε καλό θα ήταν να εστιάσετε σε αυτό με στρατηγική. Τοποθετήστε στο καθιστικό σας τα φωτιστικά με τέτοιον τρόπο, ώστε να πετύχετε την αίσθηση πολυτέλειας και ζεστασιάς. Συνδυάσετε μεταξύ τους τα φωτιστικά οροφής, τα επιδαπέδια, τα επιτραπέζια, αλλά και τα επιτοίχια και ενισχύστε την προσωπικότητα του δωματίου σας. Επιλέξτε ένα statement φωτιστικό οροφής και κρατήστε όλα τα υπόλοιπα γύρω του ήσυχα και απλά, για να αναβαθμίσετε τον χώρο σας χωρίς υπερβολές.

Βήμα τρίτο: Έργα τέχνης

Το τρίτο βήμα που θα κάνει το καθιστικό σας να δείχνει πολυτελές είναι τα έργα τέχνης. Προσθέτουν άμεση αξία στον χώρο σας, ανεξάρτητα από το αν είναι ακριβά ή όχι. Αναλόγως με τα έπιπλα που έχετε αλλά και το μέγεθος του δωματίου, τοποθετήστε τα έργα στους τοίχους ή ακουμπήστε τα πάνω σε ράφια και ερμάρια. Επιλέξτε έναν πίνακα με μεγάλες διαστάσεις με στόχο να καλύψετε μεγάλη επιφάνεια του τοίχου.

Βήμα τέταρτο: Υφάσματα

Μην παραλείψετε να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας υφάσματα τόσο στις κουρτίνες όσο και στα ριχτάρια και τα μαξιλάρια. Θα δημιουργήσουν το πολυπόθητο update και θα εξασφαλίσουν διαχρονικότητα. Ακόμα ένας στρατηγικός τρόπος είναι να τοποθετήσετε τις κουρτίνες ψηλά στον τοίχο με αποτέλεσμα να δώσετε επιπλέον ύψος στον χώρο σας. Τα μονόχρωμα υφάσματα σε συγγενή απόχρωση με εκείνη του τοίχου θα προσθέσουν πολυτέλεια και ηρεμία.

Extra tip που θα φτιάχνει την διάθεσή σας κάθε φορά που θα μπαίνετε στο καθιστικό σας είναι να προσθέσετε σε κάποιο σημείο που θα επιλέξετε μέσα στον συγκεκριμένο χώρο αντικείμενα και φωτογραφίες που αγαπάτε πολύ.

Πηγή: masroom.gr

Το MASROOM είναι μία πλατφόρμα creative consultation με δημιουργικές συμβουλές σχεδιασμού εσωτερικού χώρου και διακόσμησης για το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο.