Πώς θα φτάσουμε στις δεύτερες κάλπες – Η διαδικασία και η ημερομηνία

Ολοταχώς στις δεύτερες κάλπες της 25ης Ιουνίου σπεύδει η χώρα, μετά και τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν γρήγορα για την κάλπη του καλοκαιριού.

Μετά την επιστροφή της διερευνητικής εντολής στην πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό, την σκυτάλη παίρνει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δε θα λάβει την εντολή, ενώ την ίδια ημέρα φαίνεται να καλείται στο Προεδρικό και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επίσης δε θα αξιοποιήσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο δρόμος προς την 25η Ιουνίου
Μετά την επιστροφή των διερευνητικών από όλα τα κόμματα, την Κυριακή 28 Μαΐου ή τη Δευτέρα 29 Μαΐου θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών της νέας Βουλής, ενώ την Τρίτη 30 Μαΐου θα γίνει η εκλογή του προεδρείου της και η διάλυσή της.

Το διάστημα 23 – 28 Μαΐου, θα γίνει ορισμός της υπηρεσιακής κυβέρνησης, μετά τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, με επικρατέστερο όνομα αυτό του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά.

Έως τις 7 Ιουνίου θα γίνει η ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο. Με στόχο στις 25 του ίδιου μήνα να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές.