ΠΟΥ: Ανησυχία για χώρες που είχαν διαχειριστεί ως τώρα με επιτυχία τον κορονοϊό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανησυχεί για εξάρσεις κρουσμάτων της Covid-19 σε χώρες που είχαν διαχειριστεί επιτυχώς την πανδημία μέχρι σήμερα, όπως η Κούβα και η Τζαμάικα, δήλωσε σήμερα η περιφερειακή διευθύντρια Καρίσα Ετιέν.

Τα θετικά νέα είναι ότι τα σοβαρά κρούσματα έχουν μειωθεί σε όλη την Αμερική και λιγότεροι άνθρωποι από εκείνους που νοσηλεύονται χρειάζεται να εισαχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως ανέφερε σε μια βιντεοδιάσκεψη, από την Ουάσινγκτον.

Στην Αμερική έχουν καταγραφεί περισσότερα από 17 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 574.000 θάνατοι από τον νέο κορονοϊό. Οι πιο πληγείσες χώρες είναι η Βραζιλία και οι ΗΠΑ, όμως σε άλλες χώρες παρατηρούνται εξάρσεις των κρουσμάτων.

«Πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά και έφηβοι στην περιοχή μας έχουν μολυνθεί και οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί επειδή είχαν ήπια ή καθόλου συμπτώματα», εξήγησε η Ετιέν.

Στις ΗΠΑ, οι μαύροι, οι ισπανόφωνοι και οι ιθαγενείς Αμερικανοί έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να μολυνθούν σε σύγκριση με τους λευκούς, πενταπλάσιες πιθανότητες να νοσηλευτούν και διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν. Στην Αμαζονία, οι ιθαγενείς έχουν δεκαπλάσιες πιθανότητες να μολυνθούν σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Οι μετανάστες είναι επίσης πιο ευάλωτοι και οι διεθνείς υγειονομικές αρχές βοηθούν τις κυβερνήσεις του Εκουαδόρ, της Κόστα Ρίκα, της Βραζιλίας και τους Μεξικού να βρουν τρόπους ώστε να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και υγειονομική περίθαλψη.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Έφοδος της Αστυνομίας και συλλήψεις στην Πολεοδομία Ρόδου
19 Μαρτίου, 2025
Σοκάρει η καταγγελία Ματζουράνη για τα Τέμπη: Έδωσαν σε πατέρα σορό με μέλος άλλου ατόμου
19 Μαρτίου, 2025
Ταχιάος: Η σήραγγα του Μετρό για τη Γραμμή 4 αποτελεί κομμάτι του έργου – Αυτό που άλλαξε ήταν η μέθοδος
19 Μαρτίου, 2025
Κηφισός: Σύγκρουση 3 οχημάτων στην άνοδο στο ύψος της Ιεράς Οδού και καραμπόλα 5 οχημάτων στην κάθοδο στο ύψος «Τρεις Γέφυρες»
19 Μαρτίου, 2025
Μ. Καρυστιανού – Ν. Πλακιάς: Η αντίδρασή τους στο αίτημα Τριαντόπουλου να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο
19 Μαρτίου, 2025
Κ. Τσουκαλάς για προανακριτική: Άλλη μια απόδειξη της a la carte μεταχείρισης των θεσμών από τον Πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία
19 Μαρτίου, 2025
Έκτακτοι έλεγχοι σε κέντρα διασκέδασης, αποθήκες και βιομηχανίες για την τήρηση των μέτρων και μέσων πυροπροστασίας
19 Μαρτίου, 2025
Απόστολος Λύτρας για Σοφία Πολυζωγοπούλου: Δεν δίστασε να μου ζητήσει 300.000 ευρώ και ένα σπίτι για να βοηθήσει στο δικαστήριο
19 Μαρτίου, 2025
Χαμάς για Γάζα: «Ζητάμε να ξεκινήσει η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων»
19 Μαρτίου, 2025
Αυτή την ώρα η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος
19 Μαρτίου, 2025