ΠΟΥ: Η χαλάρωση των μέτρων δε σημαίνει το τέλος της πανδημίας

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε σήμερα ότι η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων δε σημαίνει το τέλος της επιδημίας και ότι θα απαιτηθoύν «διαρκείς προσπάθειες» από τις κυβερνήσεις και τους πολίτες.

Η επιβολή μέτρων lockdown μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της πίεσης της επιδημίας επί μίας χώρας, αλλά τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορούν μόνα τους να αντιμετωπίσουν την επιδημία. Οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι έχουν την δυνατότητα «να εντοπίζουν, να πραγματοποιούν τεστ, να απομονώνουν και να περιθάλπουν κάθε κρούσμα και να ιχνηλατούν κάθε επαφή», δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Ο γενικός διευθυντής του διεθνούς οργανισμού δήλωσε επίσης ότι περί τα 600 νοσοκομεία στον κόσμο θα είναι έτοιμα να δεχθούν ασθενείς για κλινικές δοκιμές φαρμάκων υπό την αιγίδα του ΠΟΥ και ότι ο οργανισμός θα αποστείλει 180 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες αυτόν και τον επόμενο μήνα σε χώρες.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Ισραήλ απαγόρευσε την πρόσβαση χριστιανών της Δυτικής Όχθης στην Ιερουσαλήμ
14 Απριλίου, 2025
Ρέθυμνο: Συνελήφθη 55χρονος που μετέφερε εκατοντάδες αμνοερίφια χωρίς άδεια
14 Απριλίου, 2025
Πόσο θα πληρώσουμε φέτος για το τραπέζι του Πάσχα
14 Απριλίου, 2025
Κυρανάκης: Τι θα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την ασφάλεια στα τρένα
14 Απριλίου, 2025
Κύκλωμα ναρκωτικών: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που «έκαψαν» τον τραγουδιστή
14 Απριλίου, 2025
Δώρο Πάσχα 2025: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί
14 Απριλίου, 2025
Πιερρακάκης για ΕΣΠΑ: Η Ελλάδα για πρώτη φορά στη 2η θέση στην ΕΕ ως προς την απορρόφηση του 2021-2027
14 Απριλίου, 2025
Φωτιά σε σπίτι στα Χανιά
14 Απριλίου, 2025
Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για τις αμοιβές
14 Απριλίου, 2025
Πέθανε ο δημοσιογράφος και κριτικός Δημήτρης Ραυτόπουλος
14 Απριλίου, 2025