Πού οδηγούν οι ζυμώσεις στην κεντροδεξιά;

Οι ζυμώσεις στο χώρο της κεντροδεξιάς συνεχίζονται με διάφορες αφορμές.

Τις προάλλες, στη Βορειοανατολική Αττική, τριάντα νέα στελέχη και επιχειρηματίες φίλοι του FORUM2020.GR και του Νίκου Καραχάλιου μαζευτήκαν σε μια πρωτότυπη συνάντηση εκφράζοντας την κοινωνία των πολίτων και τις δυνατότητες παρέμβασης της στην καθημερινότητα μέσω ενός νέου διαδικτυακού τόπου, mystory.com.gr

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Χρήστος Ζώης, ο Αργυρής Ντινόπουλος και άλλα καραμανλικά στελέχη συνεχίζουν και πυκνώνουν τις παρεμβάσεις τους στα μέσα ενημέρωσης της Αθήνας και της περιφέρειας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως το thebest.gr, στα τραπέζια που οργανώνονται ανά την επικράτεια όλοι συμφωνούν πως θα υπάρξουν ραγδαίες πολίτικες εξελίξεις μέσα στο καλοκαίρι, ακόμη και εκλογικός αιφνιδιασμός! Αντιλαμβάνονται πως το άνοιγμα του Κυριακού Μητσοτάκη δεν αφορά στην καραμανλική τάση στο κόμμα της ΝΔ, αλλά το σημιτικό ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, το ρεπορτάζ μεταφέρει ότι οι δυσμενείς εξελίξεις στην οικονομία και, κυρίως, στα ελληνοτουρκικά δημιουργούν στους συγκεκριμένους συνομιλητές την πεποίθηση ότι πλέον τα αυτιά της κοινωνίας είναι πιο ανοιχτά σε μια κοινωνική-πατριωτική ατζέντα. Όπως σημειώνουν, η αμφίσημη στάση της ΝΔ απέναντι στην Ερντογάν είναι γεγονός που δυσαρεστεί, όχι μόνο τον Αντώνη Σαμαρά και άλλα πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη, αλλά κυρίως πολλούς απλούς κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, που αισθάνονται όλο και πιο αποστασιοποιημενοι απο τη σημερινη ηγεσια.

Μέχρι και ονόματα για νέο κόμμα πέφτουν στο τραπέζι: Κοινωνικό Κέντρο, Δημοκράτες, Ακριβώς Κεντρο, Δημοκρατικο Κεντρο, είναι τεσσερα απο τα επικρατεστερα.

«Το όπλο πάρα ποδιά», λένε και ανανεώνουν τα ραντεβού τους κάτω απο τα ραντάρ του Μάξιμου. Αραγε, είναι αρκετά ισχυρό το συγκεκριμένο «ρεύμα» ώστε να μετουσιωθεί σε κάτι απτό ή, όπως συχνά συνέβη στο παρελθόν, θα παραμένει περιορισμένο σε συζητήσεις μεταξύ… τυρού και αχλαδιού; Θα δείξει…