(AP Photo/Fatima Shbair, File)

ΠΟΥ: «Οργανισμός Υγείας λέει ότι το Ισραήλ δεν επιτρέπει σε ειδικευμένους ιατρούς να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας»

Από τον Αύγουστο, αιτήματα οκτώ οργανώσεων με πάνω από 50 ειδικευμένους ιατρούς έχουν απορριφθεί λόγω του αποκλεισμού που έχει επιβάλει το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα, δήλωσε ο ΠΟΥ την Πέμπτη 17/10.

Την ανησυχία του για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή εκφράζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζοντας πως το Ισραήλ έχει απαγορεύσει την είσοδο σε ειδικευμένους ιατρούς που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ειδικοί φιλοδοξούσαν να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη σε υγειονομικούς που πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που παρατηρούνται στα λιγοστά νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Το CNN μετέδωσε πως μεταξύ των οργανώσεων στις οποίες απαγορεύτηκε η είσοδος στη Λωρίδα της Γάζας ήταν η αμερικανοπαλαιστινιακή PANA (Palestinian American Medical Association), η οποία παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε Παλαιστινίους που τις έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πρόκειται για την πρώτη φορά που το Ισραήλ αρνείται σε οργανώσεις να συμμετάσχουν σε εκστρατεία παροχής βοήθειας για τον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας. Ο ΠΟΥ απηύθυνε έκκληση στην ισραηλινή κυβέρνηση να επιτρέψει την απρόσκοπτη πρόσβαση ομάδων παροχής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της Μυλούζης – Μακρόν: «Τρομοκρατική ενέργεια χωρίς αμφιβολία»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Σε ύφεση η ακολουθία – Κλειστά σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο αποφάσισαν οι Επιτροπές
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025