«Πού πάνε από τη FIFA τα χρήματα της οικονομικής βοήθειας λόγω του κορονοϊού;»

Ο πρόεδρος της UEFA , Αλεξάντερ Τσεφερίν εμφανίστηκε αντίθετος με τη FIFA, επικρίνοντας την παγκόσμια ομοσπονδία για την προσέγγισή της στη σχεδιαζόμενη οικονομική βοήθεια για τις ομοσπονδίες, τους συλλόγους και τους παίκτες, εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού.

«Η εξήγηση της FIFA ήταν, ότι θέλει να την χρησιμοποιήσει για εκείνους που την χρειάζονται επειγόντως. Πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό, ώστε η FIFA να μπορέσει στη συνέχεια να αποφασίσει ποιος θα πάρει και πόσα χρήματα. Κατά τη γνώμη μου βέβαια αυτό είναι λίγο περίεργο. Η FIFA είχε ανακοινώσει τη βοήθεια χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα ποσά. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει πού πηγαίνουν τα ποσά. Χρειάζονται αυστηροί κανονισμοί, δεν μπορείς απλά να αφήνεις τη FIFA να γνωρίζει πού πηγαίνουν τα ποσά», είπε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια συνέντευξης στην τηλεοπτική εκπομπή Aktuellen Sportstudio της ZDF.

Ο Τσεφερίν χαρακτήρισε σωστό το σχέδιο της Bundesliga να γίνουν τα παιχνίδια χωρίς θεατές και πάλι από τον Μάιο: «Κάθε επιλογή είναι σωστή εάν η υγεία των παικτών αποτελεί προτεραιότητα», τόνισε, ενώ σχετικά με την χαλάρωση των κανόνων του οικονομικού fair play, είπε: «Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι, πολλοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις».