Πούτιν: «Η Δύση ετοιμαζόταν για εισβολή» – Επίδειξη ισχύος από τον Ρώσο πρόεδρο

Με τα συγχαρητήρια και την τιμή στους νικητές του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου», αλλά και τους προστάτες σήμερα του Ντόνμπας, στην ανατολική Ουκρανία, άρχισε την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, επ’ ευκαιρία της 77ης επετείου της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Προσπάθησαν να κάνουν μια απαράδεκτη ανάπτυξη δυνάμεων δίπλα μας», είπε για το ΝΑΤΟ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, «αλλά εμείς το αποτρέψαμε αυτό και ήταν το μοναδικό σωστό πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε».

«Εμείς ποτέ δε θα εγκαταλείψουμε την παράδοσή μας και την πατρίδα μας, εν μέσω ρωσοφοβίας, επαίνου των προδοτών και γενικής παρακμής ηθών σε άλλες χώρες», πρόσθεσε.

Η Δύση ετοιμαζόταν για εισβολή

«Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη χώρα μας, περιλαμβανομένης της Κριμαίας, αλλά εμείς δεν θα επιτρέπαμε να συμβεί αυτό», είπε ο Ρώσος πρόεδρος από την Κόκκινη Πλατεία.

Οι εχθροί ήθελαν να στείλουν τρομοκράτες εναντίον μας

«Οι εχθροί της Ρωσίας επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τρομοκράτες κατά της πατρίδας μας», τόνισε στην ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος, κλείνοντας τον λόγο του με την κραυγή για δόξα στους ήρωες του πολέμου.