Πούτιν στον ουκρανικό στρατό: Μην επιτρέψετε στους νεοναζί να σας χρησιμοποιούν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τον ουκρανικό στρατό να καταλάβει την εξουσία στη χώρα, σε νέο του μήνυμα το μεσημέρι της Παρασκευής (25/2).

«Κάνω για άλλη μια φορά έκκληση στο στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας: “μην επιτρέψετε στους νεοναζί και στους Ουκρανούς ριζοσπαστικούς εθνικιστές να χρησιμοποιούν τα παιδιά, τις γυναίκες και τους πρεσβύτερους σας ως ανθρώπινες ασπίδες», είπε ο Πούτιν σύμφωνα με το Reuters.

«Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας, θα είναι πιο εύκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία», σημείωσε ο Πούτιν και πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί στην Ουκρανία ενεργούσαν «γενναία, επαγγελματικά και ηρωικά».

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο Βλάντιμιρ Πούτιν αποδέχτηκε, σύμφωνα με το «RIA Novosti», την πρόσκληση του Ουκρανού ομολόγου του και αναμένεται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

https://twitter.com/rianru/status/1497177100943564803

Η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία σε υψηλό επίπεδο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ την Παρασκευή.

«Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εδώ και καιρό αγνοούν τις εύλογες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια, έχουν κατ’ επανάληψη υπαναχωρήσει στις δεσμεύσεις τους και συνεχίζουν να προχωρούν με στρατιωτική ανάπτυξη ανατολικά, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα στρατηγικά θεμέλια της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν στον Σι, σύμφωνα με το CCTV.

«Η Ρωσία είναι διατεθειμένη να πραγματοποιήσει υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Sputnik, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να στείλει αντιπροσωπεία με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο Μινσκ για διαπραγματεύσεις με το Κίεβο, σε απάντηση στο αίτημα του Ουκρανού προέδρου.