Πράσινη Αριστερά: «Ανασχηματισμός που προσβάλει την νοημοσύνη των πολιτών»

«Ο κύριος πρωθυπουργός προσβάλει την νοημοσύνη των πολιτών, διότι νομίζει ότι θα τους κοροϊδέψει και πάλι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πράσινη Αριστερά, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η παρωδία συνεχίζεται.

Η πιο καταστροφική κυβέρνηση που έχουμε βιώσει, έχει ως αρχηγό έναν αμετανόητο αλαζόνα, τον κ. Μητσοτάκη.

Πολιτικές πρακτικές που συναντώνται μόνο σε αρχηγικά κράτη ή μοναρχίες, παράδοση του εθνικού πλούτου σε οικονομικά συμφέροντα (ημεδαπά ή αλλοδαπά), κατάργηση των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, συγκάλυψη κρατικών εγκλημάτων, παρακολουθήσεις υπουργών, στρατιωτικών, αντιπάλων και δεν θέλουμε να φανταστούμε ποιων άλλων, πλήρης αναποτελεσματικότητα στα περισσότερα υπουργεία, αντικοινωνικές πολιτικές για τους εργαζόμενους, αντιπεριβαντολογικές πολιτικές με προοπτική καταστροφής του Ελληνικού φυσικού πλούτου.

Για τα παραπάνω και μετά το 28% των Ευρωεκλογών), ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ότι από την κυβέρνησή του πρέπει να αποχωρήσουν οι Αυγενάκης, Καιρίδης, Μιχαηλίδου (τον κ. Σκρέκα τον κράτησε…) και να αντικατασταθούν από άλλους (παλαιούς όπως οι κκ Παναγιωτόπουλος, Θεοδωρικάκος) που θα αναβαθμίσουν την αποτελεσματικότητά της.

Το έργο των κκ. Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, Βορίδη, Κεραμέως και των απαράδεκτων Φλωρίδη, Χρυσοχοΐδη είναι σημαντικό και πρέπει να συνεχιστεί.

Ο κύριος πρωθυπουργός προσβάλει την νοημοσύνη των πολιτών, διότι νομίζει ότι θα τους κοροϊδέψει και πάλι.

Δυστυχώς για αυτόν το 72% του γυρίζει την πλάτη.

Αυτό που κατάλαβε από τις τελευταίες εκλογές φαίνεται να είναι ότι οι πολίτες βαριούνται να ψηφίσουν, οπότε σκέφτηκε ότι είναι εύκολη επικοινωνιακή λεία για το επιτελείο του.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε, τα παντελώς ψεύτικα δημοσιεύματα που φέρνουν τον κ. Μητσοτάκη προτεινόμενο (από τον κ. Charles Michel) για την θέση της κας Von der Leyen.

Η προσπάθεια να πείσει για το κύρος του, είναι έκδηλη και αγωνιώδης.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ συμμετέχει ενεργά και από την αρχή, στις διεργασίες για ένα Συνεργατικό πολιτικό σχήμα, μεταξύ των Αριστερών, Σοσιαλιστικών, Πράσινων/Οικολογικών δυνάμεων, που θα αμφισβητεί το υπάρχον σύστημα διακυβέρνησης και θα προτείνει ρεαλιστικές και άμεσες λύσεις για την μετατροπή του σε ένα Κοινωνικό και με πρόνοιες πολιτικό σύστημα.

Ένα σύστημα για τους Ανθρώπους και το περιβάλλον και όχι για την αύξηση των κερδών των οικονομικών συμφερόντων».