«Πράσινο φως»: Έρχονται οι εμβολιασμοί σε παιδιά ηλικίας 15-17 ετών

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως την ερχόμενη Τρίτη (06.07.2021), αναμένεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να δώσει το “πράσινο φως” για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 15 – 17 ετών κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος.

«Σίγουρα στο εγγύς μέλλον, εντός του Ιουλίου, πιθανώς και την ερχόμενη Τρίτη, θα εγκριθούν οι εμβολιασμοί για παιδιά μεταξύ 15-17 ετών και αργότερα ίσως και για μικρότερες ηλικίες», ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι είναι καλό να εμβολιαστούν, καθώς δε διαφέρουν πολύ από τους νέους 18-20 ετών, διότι κινούνται, πάνε σχολείο κλπ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους εφήβους με υποκείμενα νοσήματα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η Επιτροπή να συστήσει και τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

powered by Rubicon Project
Όπως τόνισε ο κ. Χρούστος οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς τα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί στις ηλικίες 12-15 ετών, είναι ασφαλή και δεν παρουσιάζουν επιπλοκές.

Τέλος, επισήμανε ότι το μόνο διαθέσιμο εμβόλιο για τα παιδιά είναι της Pfizer, γιατί αυτό είναι το μόνο που έχει δοκιμαστεί σε αυτές τις ηλικίες. «Τα χιλιάδες παιδιά που εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ είναι όλα καλά», ωστόσο σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια ανεπιθύμητη παρενέργεια, αν και συμβαίνει πάρα πολύ σπάνια.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΕΔΕ σε κρατικό ιατροδικαστή που χρηματίζονταν – «Μού έφαγε 21.000 ευρώ και είμαι 3,5 χρόνια στη φυλακή»
11 Φεβρουαρίου, 2025
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 14χρονος βίασε τον 9χρονο ξάδελφό του – «Του έκλεινε το στόμα» λέει ο παππούς που τον έπιασε επ’ αυτοφώρω
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη οικιακή βοηθός για κλοπή από σπίτι όπου εργαζόταν – Αφαίρεσε κοσμήματα και ασημικά ύψους 8.000 ευρώ
11 Φεβρουαρίου, 2025
Η Ρούλα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάματα όταν είδε το πανάκι της Ίριδας – «Καλή μάνα μπορεί να μην ήμουν, αλλά όχι δολοφόνος»
11 Φεβρουαρίου, 2025
Αγωνία για την 4χρονη που την απήγαγε ο πατέρας της – Νέα ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
11 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στην Σαντορίνη: «Τίποτα το πρωτοφανές για την συχνότητα των δονήσεων» λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
11 Φεβρουαρίου, 2025
Λάρισα: Το σχέδιο του μακελάρη – «Θα τον ξανακαλέσω χωρίς να πω ότι είναι πλαστές οι επιταγές»
11 Φεβρουαρίου, 2025
Παράταση της ρύθμισης οφειλών έως και 60 δόσεις στον δήμο Αθηναίων
11 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Στην ίδια και χειρότερη θέση από απολυταρχικά καθεστώτα ο δείκτης διαφθοράς στην Ελλάδα
11 Φεβρουαρίου, 2025
ΓΣΕΕ: Κάλεσμα για απεργιακή κινητοποίηση για τα Τέμπη
11 Φεβρουαρίου, 2025