ΠΡΑΤΤΩ: Το Πολυτεχνείο οδηγός της προοδευτικής παράταξης για κοινές δράσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε το κίνημα «ΠΡΑΤΤΩ» για τα 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως «τα συνθήματα και το όραμα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά» και «το Πολυτεχνείο ήταν και είναι μια μεγάλη πράξη υπεράσπισης του λαού και των δικαίων του».

Ανακοίνωση ΠΡΑΤΤΩ: Το Πολυτεχνείο οδηγός της προοδευτικής παράταξης για κοινές δράσεις.

Τιμούμε το Πολυτεχνείο και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό, παλεύοντας σήμερα για την ανατροπή της κυβέρνησης, την δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου των δημοκρατικων προοδευτικών δυνάμεων, για καλύτερη παιδεία και υγεία, ενάντια σε κάθε μορφής φτώχειας, σε αντίθεση με όλους εκείνους που θελουν “εθνικά μέτωπα” με την νεοδημοκρατική δεξιά

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2022

Τα συνθήματα και το όραμα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά στην δράση μας. Αποτελεί το σύμβολο που σκόρπισε στους τέσσερεις ανέμους την απαισιοδοξία και τους φόβους.  Τιμούμε τους μαχητές του αντιχουντικού κινήματος για μια Ελλάδα μορφωμένη, ελεύθερη και πραγματικά δημοκρατική με ισχυρή συμμετοχή των πολιτών στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Χωρίς μαζικά κινήματα καμία πολιτική δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Το Πολυτεχνείο στήριξε το τολμηρό όραμα και την αγωνιστική πρακτική για μια Ελλάδα της ανάπτυξης, σύγχρονης, δίκαιης, χωρίς φτώχια, άστεγους, κοινωνικές διακρίσεις και ανισότητες. Για μια Πατρίδα ανεξάρτητη και εδαφικά ακέραιη, ικανή να αποτρέπει επιθετικά σχέδια τρίτων, ανοικτή στον διάλογο και με σταθερό φιλειρηνικό προσανατολισμό. Το Πολυτεχνείο ήταν μια μεγάλη πατριωτική πράξη αντίστασης και ελπίδας.

49 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο το δίλημμα είναι: Με τους εργαζομένους και τη νεολαία, με το λαό και την Πατρίδα ή με τα προνόμια των λίγων. Θα αφήσουμε να βουλιάξει η χώρα προκειμένου να επιβιώσει μια στενή δράκα Ολιγαρχών ή θα σπάσουμε τα προνόμιά τους προκειμένου να επιβιώσει ο λαός και να διασφαλιστεί ένα καλύτερο, δημιουργικό-δημοκρατικό αύριο;

Το ΠΡΑΤΤΩ για άλλη μια φορά καλεί κάθε προοδευτική και αριστερή δημοκρατική-πατριωτική δύναμη να συμβάλλει στον διάλογο ανάμεσα στις δυνάμεις της προοδευτικής παράταξης, να στηρίξει τις κοινές δράσεις τους. Είναι καιρός να σταματήσουν κάποιοι να ονειρεύονται «εθνικά μέτωπα» με αυτούς που λεηλατούν και καταστρέφουν την χώρα, αρκεί να διδαχτούν από το Πολυτεχνείο που πέταξε στα σκουπίδια της ιστορίας τις πολιτικές συμβιβασμού με την διδακτορία. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια βαθιά αλλαγή. Έχει ανάγκη από πολιτικές αισιοδοξίας, ελπίδας, θετικών προσμονών.

Το Πολυτεχνείο ήταν και είναι μια μεγάλη πράξη υπεράσπισης του λαού και των δικαίων του. Πράξη αγάπης για την Πατρίδα. Ένα τεράστιο ελπιδοφόρο βήμα στο ιστορικό γίγνεσθαι.

-Ad-