«Πρέπει να έχουμε πάρα πολλά θύματα – Πνιγόντουσαν, ακούγονταν φωνές»: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες εγκλωβισμένων στον Παλαμά

Ηκατάσταση στον Παλαμά Καρδίτσας είναι κρίσιμη, καθώς άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους και δεν μπορούν να πάνε πουθενά. Το χωριό των 7.000 κατοίκων βρίσκεται βουτηγμένο στο νερό, καθώς η κακοκαιρία Daniel το βύθισε σχεδόν ολοκληρωτικά.

Μια κάτοικος της περιοχής, η κ. Ελένη, μίλησε στο έκτακτο δελτίο του ΣΚΑΪ, κάνοντας έκκληση να πάει κάποιος να σώσει εκείνη και την οικογένειά της από το σπίτι της. Ευτυχώς, το σπίτι της είναι διώροφο, καθώς το νερό έχει καλύψει μέχρι και τις οροφές των πρώτων σπιτιών.

«Είμαστε στο σπίτι μας, είναι διώροφο. Το κάτω σπίτι έχει πλημμυρίσει τελείως. Έχουμε πάρει δύο ηλικιωμένους μαζί μας. Το νερό έχει φτάσει στα 2 μέτρα. Βοήθεια δεν έχουμε από κανένα, ούτε νερό, ούτε φαγητό», είπε η ταραγμένη γυναίκα.

Η ίδια συγκλόνισε, όταν ανέφερε πως «πάντως, πρέπει να έχουμε και πάρα πολλά θύματα. Έχουνε πέσει πάρα πολλά σπίτια». Στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν έχει δει με τα μάτια της σπίτια που έχουν πέσει, η ίδια απάντησε καταφατικά. «Έχουμε τρία σπίτια που έχουν πέσει και ένα είναι τώρα ετοιμόρροπο. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν άτομα μέσα».

«Ο γείτονας που ήταν απέναντι τον μετέφεραν οι πυροσβέστες αγκαλιά στο σπίτι μας. Είναι μια χαρά στην υγεία του. Αλλά δεν έχουμε νερό, θέλουμε βοήθεια. Δεν υπάρχει ούτε μια βάρκα ούτε καμία βοήθεια», απάντησε στο εάν βλέπει κανέναν γύρω που θα μπορούσε να τη σώσει. «Οι μονοκατοικίες έχουν πλημμυρίσει, έχουν 2 μέτρα νερό μέσα».