«Πρέπει να ελέγχονται όταν έχουν να κάνουν με παιδιά» – Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

Ένα νέο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης, με δράστη, σύμφωνα με την καταγγελία, έναν 59χρονο ιδιοκτήτη στάλων, σημειώθηκε στην Ημαθία, με θύματα δύο μαθήτριες που είχαν πάει σχολική εκδρομή.

Τα κορίτσια, ηλικίας 15 και 14 ετών, ενημέρωσαν τους γονείς τους οι οποίοι με τη σειρά τους απευθύνθηκαν στην Αστυνομία, η οποία και συνέλαβε τον δράστη.

Το χρονικό

Το συμβάν σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης (23/04) σε περιοχή της Ημαθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία του διευθυντή του Γυμνασίου, καθώς κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικων μαθητριών ενώ έκαναν ιππασία με άλογα ιδιοκτησίας του.

«Φαίνεται να είχαν δίκιο οι μαθήτριες ότι αυτός τις άγγιζε υπερβολικά ή με σεξουαλικό υπονοούμενο»

Ο Αθανάσιος Αλάτζογλου, διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας, μιλώντας στην εκπομπή, είπε:

«Εγώ ενημερώθηκα από το διευθυντή γραπτώς για το συμβάν. Φαίνεται να είχαν δίκιο οι μαθήτριες ότι αυτός τις άγγιζε υπερβολικά ή με σεξουαλικό υπονοούμενο. Εμείς ενημερώσαμε και τον εισαγγελέα και κινητοποιήθηκε και η επιτροπή των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για να υποστηρίξει τα παιδιά. Εκτιμώ ότι το συμβάν έλαβε χώρα κατά την ΄ελεύθερη ώρα’. Τη στιγμή του συμβάντος δεν υπήρχε κάποιος εκπαιδευτικός για επιτήρηση». Αν υπήρχε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας δεν σηκώνει καθυστέρηση ούτε δευτερόλεπτο για να αντιδράσουμε».

«Θα έπρεπε αυτοί οι άνθρωποι όταν έχουν να κάνουν με παιδιά με κάποιο τρόπο να ελέγχονται»

Η Σοφία Καλτσίδου, πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βέροιας, είπε με τη σειρά της:

«Δεν νιώθω καλά που σε μια σχολική εκδρομή συμβαίνουν τέτοια ακραία πράγματα. Νιώθω θυμό. Θα έπρεπε αυτοί οι άνθρωποι όταν έχουν να κάνουν με παιδιά με κάποιο τρόπο να ελέγχονται. Δεν ξέρω αν είναι δουλειά του Δήμου, της περιφέρειας, πάντως πρέπει να προστατεύονται τα παιδιά μας, ειδικά στις σχολικές εκδρομές. Θα περιμένουμε το αποτέλεσμα του εισαγγελέα και θα δούμε αν ο κύριος αυτός ευθύνεται για σεξουαλική κακοποίηση στα κοριτσάκια. Αν αυτό συμβαίνει, καιρός είναι να γίνει η παραδειγματική τιμωρία αυτών των ανθρώπων. Φτάνει πια μ΄ αυτό».