Πρεσβεία Ιταλίας: Γυναίκες & Πολιτισμός 2021 – Διαδικτυακές πρωτοβουλίες 

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα τιμά την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας με σειρά διαδικτυακών πρωτοβουλιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της πρεσβείας:

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα τιμά την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας με σειρά διαδικτυακών πρωτοβουλιών – λόγω των συνθηκών της πανδημίας – αφιερωμένων στο ρόλο και τη δράση Γυναικών που πρωταγωνίστησαν στις Επιστήμες, τον Πολιτισμό και τις Τέχνες.

Κάθε μέρα, από τις 8 έως τις 15 Μαρτίου, θα αναρτώνται και θα κοινοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Πρεσβείας (Facebook, Twitter) οι νέες πρότασεις της πρωτοβουλίας LogInItaly, της καινοτόμου πλατφόρμας διαδικτυακών δράσεων (στα ιταλικά και ελληνικά) από τις πολυάριθμες πτυχές του Ιταλικού πολιτισμού. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, που περιλαμβάνει το αφιέρωμα Ιταλία Γένους Θηλυκού/Italia al Femminile, έναν φόρο τιμής στην Ιταλίδα Γυναίκα και το ρόλο της στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή όλων των ανθρώπινων κοινοτήτων, τόσο στο σήμερα όσο και στο χθες. Θα ακολουθήσει μια περιήγηση στην σειρά “Ritratti di donne”, (Πορτραίτα Γυναικών), μέσα από το νέο portal για την Ιταλική Γλώσσα και τον Πολιτισμό, “Italiana”, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας, που διηγείται σε δέκα επεισόδια (με αγγλικούς υπότιτλους) τις ιστορίες ισάριθμων πρωταγωνιστριών της σύγχρονης πολιτιστικής σκηνής της Ιταλίας.

Η Πρεσβεία της Ιταλίας θα συμμετάσχει επίσης στην πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Πορτογαλίας στην Ελλάδα, η οποία, στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα προωθήσει ένα βίντεο που υλοποίησε – με την συμμετοχή όλων των Πρεσβειών της Ε.Ε. στην Ελλάδα- προκειμένου να τιμήσει κάποιες ευρωπαίες γυναίκες που διακρίθηκαν στον αγώνα κατά της πανδημίας COVID-19. Η Πρεσβεία, σε συνεννόηση με τις ενδιαφερόμενες, επέλεξε ως εκπροσώπους της Ιταλίας δυο γιατρούς, τις Annalisa Malara και Laura Ricevuti, αναισθησιολόγο από το Lodi και γιατρό από το Codogno αντίστοιχα, που πρώτες φρόντισαν τον ιταλό «ασθενή 1».

Η Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ευκαιρία για να ανανεώσουμε την διεθνή δέσμευση της Ιταλίας στη μάχη εναντίον κάθε μορφής βίας και διάκρισης εις βάρος των γυναικών, και στον αγώνα με στόχο την ισότητα των φύλων και την γυναικεία χειραφέτηση, τόσο σε πολυεθνικά φόρα όσο και στις διμερείς σχέσεις με τρίτες χώρες: σε αυτό το πνεύμα θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη «δική μας» (και δική σας!) « Εβδομάδα για τη Γυναίκα».

Καλή 8η Μαρτίου σε όλες και όλους!

 

Πηγή φωτογραφίας: ambatene.esteri.it