«Πρετεντέρης: Υβριστής και κολλητός της ελίτ που χρεοκόπησε τη χώρα»

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του του Γιώργου Ελενόπουλου, Συντονιστή ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη για όσα είπε ο τελευταίος σχετικά με την απουσία των Φ. Γεννηματά, Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδη από την ψηφοφορία στη Βουλή για την επέκταση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην υπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου.

“Είναι οι κολλητοί της γνωστής ελίτ, που οδήγησε τον τόπο μια ανάσα από μια εθνική καταστροφή. Οι πάντα απόντες μα πάντα κρίνοντες. Εκ του ασφαλούς. Αυτοί που με τον τρόπο τους, συνέβαλαν ώστε η ελίτ να τα έχει όλα δικά της και οι υπόλοιποι να ζουν αγκαλιά με τη μιζέρια – αυτό το σχέδιο τους χάλασε το ΠΑΣΟΚ”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Το σχόλιο του Γιώργου Ελενόπουλου:
Η ζωή, επιβεβαιώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό, ενίοτε και γραφικό τρόπο, την αλήθεια των πραγμάτων, που όλοι γνωρίζουμε, τουλάχιστον όσοι συγκινηθήκαμε από τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, αλλά για λόγους ευγενείας, αποφεύγαμε πάντα να ομολογήσουμε δημοσίως.

Αναφέρομαι στην προσπάθεια κάποιων, που δήθεν ως πατριάρχες της κοινής λογικής, αλλά κάποιες φορές – και εδώ είναι το κωμικοτραγικό της υπόθεσης-, μιλώντας ως να είναι η συνείδηση της Παράταξής μας, στάζουν δηλητήριο.

Της Προοδευτικής Παράταξης, που άλλαξε τη χώρα. Έβαλε στον κοινωνικό και πολιτικό χάρτη, τα δύο τρίτα της ελληνικής κοινωνίας, που ασφυκτιούσαν λόγω του αυταρχισμού της δεξιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελενόπουλος κατά Πρετεντέρη: Υβριστής και κολλητός της ελίτ που χρεοκόπησε τη χώρα
Σκληρή κόντρα Γεννηματά – Πρετεντέρη: “Απολύτως φτηνά και σεξιστικά όσα είπε”
Αυτήν την Παράταξη, πολλοί αγάπησαν και υπηρέτησαν, αλλά και πολλοί εκμεταλλεύτηκαν. Βόλευε πολλούς να υπάρχει η αχλή μιας εντύπωσης που περιγράφεται από το γνωστό, “και εμείς ΠΑΣΟΚ είμεθα”.

Είναι οι κολλητοί της γνωστής ελίτ, που οδήγησε τον τόπο μια ανάσα από μια εθνική καταστροφή. Οι πάντα απόντες μα πάντα κρίνοντες. Εκ του ασφαλούς.

Αυτοί που με τον τρόπο τους, συνέβαλαν ώστε η ελίτ να τα έχει όλα δικά της και οι υπόλοιποι να ζουν αγκαλιά με τη μιζέρια – αυτό το σχέδιο τους χάλασε το ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί που πάντα υβρίζουν και ειρωνεύονται, υπηρετώντας πάντα τη συντήρηση και τον πελατειασμό.

Οι παντοτινοί υβριστές – έχουν τους λόγους τους, της μοναδικής Ελληνικής κυβέρνησης που εισήγαγε πρωτοπόρους θεσμούς διαφάνειας, μεταξύ των οποίων τον Οικονομικό Εισαγγελέα, την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και τον Έλεγχο των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (Πόθεν Έσχες), με ποινικές επιπτώσεις για τα πολιτικά πρόσωπα, αποπομπή και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, τη Διαύγεια, τις Ηλεκτρονικές Προμήθειες, το Παρατηρητήριο Φαρμάκων, την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, όλα με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στη δημόσια ζωή και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Για αυτές τις μεταρρυθμίσεις το πελατειακό σύστημα που είδε τα συμφέροντά του να πλήττονται, έδωσε τα ρέστα του και ήταν πολλά. Γι’ αυτό και εκείνη η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε πτώση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελενόπουλος για Marfin: Περίσσεψε η ειρωνεία και η υποκρισία, ακόμη να ζητήσουν μια συγγνώμη
Δεν είδαμε ποτέ τους υβριστές όμως, να κόπτονται για το πραγματικό και θηριώδες σκάνδαλο, το πάρτι του φαρμάκου των δεκάδων δις, που “υπεξαιρέθηκαν” από το δημόσιο ταμείο μεταξύ 2004-2009. Πάρτι, στο οποίο επιχειρούσαν να βάλουν ένα τέλος οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως, παρά το ότι ο “εισαγγελικός λειτουργός” του οποίου το κατηγορητήριο διευρύνθηκε υπηρέτησε ως γνήσιος Καραμανλικός και ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις κανείς υβριστής δεν βρίσκει μια λέξη να πει.

Θα ρωτήσετε και δικαίως, πώς σου ήρθαν τώρα αυτά;

Δεν ήταν δύσκολο, από τη στιγμή που ένας σύντροφος, μου διάβασε μέσω τηλεφώνου, σημερινό ραδιοφωνικό σχόλιο ενός συνήθους υπόπτου, που δήθεν όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, αλλά πάντα αποδομώντας την Παράταξη.

Του κ. Πρετεντέρη.

Του οποίου, πάλι άνθρωποι της Παράταξης του φταίνε.

Γι’ αυτό κάθε φορά που θα μιλάμε για διαφάνεια, θα τον θυμόμαστε, όχι μόνο ως απόντα από την προσπάθεια για την ενίσχυση της διαφάνειας στη χώρα και υβριστή αυτής της προσπάθειας και των πρωτεργατών της, αλλά και σαν ένα ακόμη λόγο που επιβεβαιώνει ότι έχουμε ανάγκη από περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη διαφάνεια.