Προανακριτική: Αποφασίστηκε η κλήτευση του Νίκου Παππά

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής αποφάσισε την κλήτευση του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, ως μάρτυρα.

O κ. Παππάς θα καταθέσει στις 3 Μαρτίου.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την κατάθεση του Σάμπι Μιωνή στην προανακριτική αλλά και την παραδοχή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε σχετική ανακοίνωσή του ότι ο Νίκος Παππάς ζήτησε από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης να καλέσει τον κ. Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση.

Ωστόσο ο κ. Μιωνή στην κατάθεση του τόνισε πως «η τότε κυβέρνηση είχε παραμυθιαστεί από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε συμμετοχή στην απόπειρα εκβιασμού. Μάλιστα, υπογράμμισε σχετικά με τον τότε υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά ότι: «Θέλω όμως να πω ότι ο Ν. Παππάς ένιωσε ότι ντροπιάστηκε για όσα είπε ο Παπαγγελόπουλος αλλά και με το χαρτί που του έδειξα μετά. Ήταν πεσμένα τα φτερά του για όσα έκανε ο Παπαγγελόπουλος. Ο Παπαγγελόπουλος όμως τους είχε παραμυθιάσει, ένιωθα ότι είχε μεγάλη εξουσία και στα θέματα της Δικαιοσύνης θα έλεγα πως ήταν κράτος εν κράτει. Η τότε κυβέρνηση είχε υιοθετήσει ένα ψέμα για τον κ. Παπασταύρου, ο οποίος ήταν πολιτικό εργαλείο, και μετά προσπαθούσαν να το μαζέψουν».

«Τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε μια εικονική πραγματικότητα με “αποκαλύψεις” για μίζες υπουργών, συνωμοσιών στο Μαξίμου και άλλα τέτοια φαιδρά, για να απαντήσει τελικά ο ίδιος ότι “Τσίπρας και Παππάς δεν είχαν καμία ανάμειξη 100″» τόνισαν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με αυτές τις δηλώσεις του Μιωνή.

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθούν ως μάρτυρες ο Αντώνης Σαμαράς, ο Σταύρος Παπασταύρου, ο Ιωάννης Φιλιππάκης και η Γιάννα Παπαδάκου.

Το αίτημα αυτό κατατέθηκε καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ: «Εφόσον στην κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζουν να έχουν απορία για την προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού της διαμάχης του κ. Μιωνή με γνωστό εκδότη το 2016, κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης, τότε μπορούν κάλλιστα να απευθυνθούν στον κ. Σαμαρά. Διότι ο κ. Μιωνή παραδέχθηκε ότι “το αδιανόητο” κατά τον κ. Πέτσα συνέβη επί πρωθυπουργίας Σαμαρά: ο κ. Σαμαράς ήδη από το 2013 παρενέβη για την ίδια ιδιωτική διαμάχη οδηγώντας μάλιστα σε αρχική διευθέτηση της διαφοράς του με τον συγκεκριμένο εκδότη. Εκτός εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταγγέλλει και τον κ. Σαμαρά για “παραδικαστικό”».