Προανακριτική – Φρουζής: «Συναντήθηκα με Γεωργιάδη, Σαλμά, Σαμαρά, Τσίπρα»

Προανακριτική – Φρουζής: Λιγο μετά τις 11 το πρωί ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος της κατάθεσης του Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακριτική επιτροπή.

Προανακριτική – Φρουζής: O κ. Φρουζής στην αρχή της σημερινής του κατάθεσης θέλησε να δώσει διευκρινίσεις για όσα είπε προχθές στην προνακριτική: «Διάβασα ότι υπήρξαν αμφιβολίες για το αν έγινε η συνάντηση με την κυρία Τουλουπάκη. Στις 23 Ιουνίου 2018 το επιβεβαίωσε με δημοσίευμα η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου», φέρεται να είπε.

Η επιμονή του πάντως να δώσει διευκρινησεις προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι βουλευτές ήθελαν να ξεκινήσουν άμεσα οι ερωτήσεις.

Για τον Ανδρέα Λοβερδο είπε ότι τον είδε μια φορά στο υπουργείο Υγείας ενώπιον άλλων 20 ατόμων.

Επίσης, ανέφερε πως «έβλεπα τότε πολλά στελέχη της τότε αντιπολίτευσης πριν από το 2015. Τον κ. Σταθάκη τρεις φορές, καθώς και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία. Πήγα και στην Κουμουνδούρου. Είδα αρκετές φορές και τον κ. Ξανθό».

Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε ότι δεν τους έχει συναντήσει ποτέ, ενώ τον Γιώργο Κουτρουμάνη τον είδε όσο ο ίδιος ήταν πρόεδρος του ΣΦΕΕ, τον Γιάννη Στουρνάρα όσο ήταν επικεφαλής του ΙΟΒΕ, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο τον συνάντησε 1-2 φορές, τον Μάριο Σαλμά 4-5 φορές, τον Άδωνι Γεωργιάδη 4-5 φορές όσο ο ίδιος ήταν στον ΣΦΕΕ και πάντα παρουσία μελών του ΣΦΕΕ.

«Τον Νοέμβριο με τον Άδωνι Γεωργιάδη ψηφίστηκε το νομοσχέδιο τιμολόγησης φαρμάκων. Είχαμε όλοι πρόβλημα με τα εκτός πατέντας φάρμακα. Το 2013-2014 έγινε μείωση τιμών έως 50%. Ο ΣΦΕΕ είχε πρόβλημα, γιατί βασιζόταν κυρίως στα εκτός πατέντας φάρμακα. Ήταν περίοδος πολέμου με την κυβέρνηση. Δεν ήμασταν ποτέ φιλικοί προς την κυβέρνηση και τον υπουργό», φέρεται να υποστήριξε.

Μάλιστα, όπως είπε, συναντήθηκε και με τον Αλέξη Τσίπρα, πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου που μείωνε τις τιμές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε και έδωσε συνέντευξη Τύπου», συμπλήρωσε.

Ο κ. Φρουζής συνέχισε: «Τον κ. Σαμαρά τον συνάντησα σε μια μεγάλη και ανοιχτή συνάντηση, παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, όπου είχα κληθεί ως προεδρος του ΣΦΕΕ. Δίπλα μου καθόταν ο κ. Δασκαλόπουλος ως πρόεδρος του ΣΕΒ. Ήμουν μάλιστα και επιθετικός ως προς τη γερμανική αντιπροσωπεία για να πιέσει την κυβέρνηση Σαμαρά να μας πληρώσει. Η παρέμβαση μου για τα χρέη της φάρμακα κο βιομηχανίας έπαιξε στον τύπο».

-Ad-