Προανακριτική: «Γέφυρες» Τασούλα σε Τσίπρα για Πολάκη-Τζανακόπουλο

Θέση στο κοινοβουλευτικό πρόβλημα της συμμετοχής στην προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση της υπόθεσης σκευωρία Novartis, πήρε με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε αρχικά πως πρώτα θα απαντήσει στα νομικά και πολιτικά επιχειρήματα της επιστολής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα γίνει μια προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών.

Ωστόσο, πολλάκις ξεκαθάρισε πως το πρόβλημα δεν θα λυθεί με τραμπουκισμούς και φωνές αλλά θεσμικά και με τους κανόνες της Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό έδωσε και ο ίδιος περιθώριο λίγων ημερών πριν στείλει την επιστολή αντικατάστασης στον κ. Τσίπρα προκειμένου οι δύο πλευρές να βρουν μια θεσμική λύση.

«Ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απόλυτα δίκιο ή άδικο δεν θα λυθεί με τραμπουκισμούς, απειλές, ύβρεις και μεθόδους που είχαμε πει με ανακούφιση ότι δεν θα μας συμβούν», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «όταν κάποιος κάνει ένσταση αντισυνταγματικότητας στην Ολομέλεια και δεν περνάει, τι κάνει; Κάθεται ξαπλωμένος και περιμένει κάτι ν’ αλλάξει;».

Πάντως ο κ. Τασούλας υιοθέτησε την άποψη της πλειοψηφίας πως υπάρχει ήδη γνωμοδότηση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής, τονίζοντας πως η προκαταρκτική επιτροπή μπορεί να κάνει εξαίρεση μελών επειδή το προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.