Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Αποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ – «Η κυβέρνηση θέλει να παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη»

Στην απόφαση να αφήσουν μόνους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ να ψηφίσουν για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου οδηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να δείξει ότι δεν συμβάλλει στην νομιμοποίηση με την παρουσία του την όλη διαδικασία.

Σε αυτό τον ευνοεί άλλωστε και η πρόθεση και των άλλων κομμάτων να απόσχουν από την ψηφοφορία όπως τουλάχιστον υπονόησαν στη Βουλή οι εκπρόσωποί τους. Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει το ενδιαφέρον του στον αριθμό των διαρροών που θα προκύψουν (6 διαρροές υπήρξαν όταν συγκροτήθηκε η προανακριτική επιτροπή) καθώς θεωρεί ότι το κατηγορητήριο εις βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης όχι μόνο κατέληξε σε φιάσκο αλλά καταδεικνύει την διάθεση της ίδιας της κυβέρνησης να παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη.

Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας αφιέρωσε αρκετό χρόνο της ομιλίας του στην προσπάθεια να καταδείξει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει την Δικαιοσύνη ως ανεξάρτητο θεσμό αλλά ως έναν απολύτως ελεγχόμενο θεσμό, κάτι που απεδείχθη και από την απουσία του πρωθυπουργού και των υπουργών του από την συζήτηση επί της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου. «Η διεύρυνση του κατηγορητηρίου είναι άλλη μία απόδειξη εργαλειοποίησης της θεσμικής διαδικασίας, προκειμένου να πετύχετε προειλημμένες, προαποφασισμένες πολιτικές σκοπιμότητες» είπε κατά την παρέμβασή του στη Βουλή. Συγχρόνως στάθηκε στην παρέμβαση του υφυπουργού στον πρωθυπουργό για την δίκη Τοπαλούδη διερωτώμενος εάν δικαιούται ο κ. Σκέρτσος να σχολιάζει με την ιδιότητα του πολίτη και όχι με την θεσμική του ιδιότητα και επίσης τί θα γινόταν εάν ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μία τέτοια ανάρτηση.

Όλα αυτά την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος «Μένουμε Όρθιοι 2» για την αποτελεσματική διαχείριση της οικονομικής κρίσης που φέρνει η πανδημία, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει την Πέμπτη. Στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας ακούσει το νέο «διάγγελμα» του πρωθυπουργού για τον τουρισμό και την εστίαση θα έχει την δυνατότητα να απαντήσει και στις κυβερνητικές προτάσεις αντιπαραβάλλοντας τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κατάσταση στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου δείχνει σχετικά ήρεμη μετά την πρόσφατη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα που έστειλε μηνύματα προς όλες τις πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ .Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε για τα περί «αυριανισμού» πως το να ανασύρονται έννοιες που αφορούν μία περίοδο 30 και πλέον ετών ενδεχομένως να δημιουργεί προβληματισμούς για το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εστιάσει στα προβλήματα του σήμερα.

-Ad-